Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 04 Iulie 2020 - 10740 vizitatori azi
Delgaz Grid a obtinut cofinantare din fonduri europene pentru o investitie de peste 16,3 milioane de lei.

Proiectul prevede modernizarea unor statii de transformare din judetul Iasi, precum si lucrari de intarire a retelei electrice; Executia  se va derula pe o perioada de 36 de luni si are ca obiectiv cresterea sigurantei preluarii energiei produse din resurse regenerabile; Investitia este cofinantata cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritara 6: Promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon), precum si cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul national, iar contributia companiei noastre este de peste 4 milioane lei.

 In cadrul proiectului vor fi modernizate statiile de transformare Harlau, Pascani si Gorban (110/20kV ) din judetul Iasi, vor fi efectuate lucrari de intarire a retelei electrice si vor fi integrate  in SCADA circuitele primare si secundare din cele 3 statii. Lucrarile se vor derula pe o perioada de trei ani si au ca obiectiv cresterea sigurantei preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numarului de intreruperi, diminuarea cantitatii de energie electrica nelivrata si reducerea costurilor de mentenanta a retelei de distributie.

 Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de distributie a gazelor naturale si energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastra, incepand cu 2012  fiind implementate trei proiecte cu finantare europeana, iar al patrulea se afla in derulare.

 Astfel, prin intermediul a doua proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distributie a gazelor naturale din judetele Iasi si Cluj. In municipiul Iasi si zona metropolitana  a fost realizat un proiect cu o valoare totala de peste 6,2 milioane de lei care a vizat imbunatatirea tehnologica a retelei de gaze naturale, presiune medie, precum si modernizarea unor statii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodata, in municipiul Cluj-Napoca a fost modernizata reteaua de distributie gaze naturale (conducte si bransamente) in cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, sustinut cu fonduri europene.

 Investitiile derulate de compania noastra in sistemul d e distributie a energiei electrice au fost sustinute prin intermediul unui alt proiect cu finantare europeana, fiind modernizate si integrate in sistem SCADA un numar de 26 de statii de transformare a energiei din judetele Iasi, Botosani, Bacau, Neamt, Suceava si Vaslui, cu o valoare totala de aproximativ 35 de milioane de lei.

 De asemenea, in judetul Bacau derulam proiectul de cercetare cu finantare europeana "Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente si metode de imbunatatire a profitului la transportul energiei electrice", cu o valoare totala de aprox. 270.000 lei. Proiectul vizeaza masurarea fluxurilor de energie in reteaua de distributie a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din retea si prioritizarea investitiilor.

 

 

Nota pentru editor: 

In ultimii 12 ani, Grupul E.ON a investit in Romania peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea si modernizarea sistemelor de distributie. Delgaz Grid (companie a Grupului E.ON) opereaza, in prezent, o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 21.650 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri si desfasoara activitati in 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii, avand circa 3,1 milioane de clienti.

 

Departament Comunicare Corporatista

0 comentarii3654 vizualizări28 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0