Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
eMobility: Parteneriat strategic E.ON si Nissan pentru vehicule electrice.

Companiile vor coopera in domeniul tehnologiilor de reincarcare electrica, in cel al serviciilor de tipul vehicle-to-grid, precum si in proiecte privind energia din surse regenerabile; Exista perspectiva de extindere a programului pe pietele europene. E.ON si Nissan au convenit la Salonul Auto de la Geneva, asupra unui parteneriat strategic prin care isi propun sa valorifice experienta internationala a ambelor companii atat in domeniul mobilitatii electrice, cat si in distributia si stocarea energiei electrice.

Mai exact, cei doi parteneri urmaresc in primul rand sa exploreze oportunitatile legate de ofertele comerciale privind reincarcarea vehiculelor electrice, precum si serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare in retea). De asemenea cooperarea se concentreaza pe un subiect foarte actual, anume solutiile de generare si stocare a energiei descentralizate.

Parteneriatul se desfasoara pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atat pentru consumatori, cat si pentru intreprinderi, precum si pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric in componenta a ecosistemului eMobility.

Cooperarea dintre cele doua companii prinde deja contur in Danemarca, acolo unde clientilor li se ofera un pachet complet, compus dintr-o statie de incarcare pentru acasa si beneficiaza de o rata fixa ??de energie pentru a-si incarca vehiculul electric Nissan. De aici, se are in vedere in viitorul apropiat extinderea programului in alte tari europene, pentru a continua electrificarea durabila a vehiculelor si a locuintelor.

In plus, parteneriatul va crea parghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru masinile electrice Nissan si pentru implementarea tehnologiei avansate de incarcare bi-directionala. Cea din urma va permite clientilor sa isi optimizeze costurile si consumul de energie. E.ON are deja o experienta extinsa in domeniul solutiilor solare si de stocare pentru proprietarii de case. Aceasta calitate va permite celor doi parteneri sa ofere clientilor Nissan solutii de energie regenerabila si de optimizare a costurilor cu energia electrica.

 "Ne-am propus sa eliminam orice bariera in calea detinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas in aceasta calatorie. Obiectivul nostru este ca Nissan sa fie recunoscut ca partener de incredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuita cumparatorilor nostri de vehicule electrice", declara Paul Willcox, presedintele Nissan Europe.

Karsten Wildberger, sef de operatiuni al E.ON, a comentat: "Parteneriatul dintre Nissan si E.ON a luat nastere din dorinta noastra de a elibera masina electrica de orice fel de constrangeri. Ne angajam sa furnizam clientilor produse si servicii inovatoare, integrate si durabile pe piata energetica. Acest parteneriat este un pas important spre indeplinirea acestui scop".

E.ON este deja implicata alaturi de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektroprivreda din Croatia, PETROL si BMW in dezvoltarea unei retele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice in cadrul proiectului NEXT-E, cofinantat de Comisia Europeana.

 In cadrul acestuia, consortiul va instala 222 de statii de incarcare rapida multi-standard (50 kW) si 30 de statii de incarcare ultra-rapida (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport si a retelei trans-europene de transport. In Romania vor fi instalate 40 statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice. Dintre acestea un numar de 19 statii vor fi instalate de catre E.ON Energie Romania, care va sustine aceasta investitie printr-o finantare nerambursabila din fonduri europene, in valoare de peste 1 milion de euro.

 

 

Despre Grupul E.ON in Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau). De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2870 vizualizări07 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0