Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 22 Ianuarie 2019 - 13736 vizitatori azi
Pentru a fierbe si vopsi ouale de Pasti din Romania sunt necesare 3 zile de energie solara.

Pentru Germania, in schimb, este suficienta o jumatate de zi. Mai sunt doar cateva zile si este din nou timpul: Iepurasul de Pasti vine cu cosuletele sale captusite cu iarba proaspata si pline de oua colorate. Si totusi, ca sa gasim cosuletele pline de oua frumos colorate, bine fierte si mai presus de toate, si ecologice, sistemele de energie solara fotovoltaica din Romania ar trebui sa furnizeze intreaga energie produsa timp de 3 zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decat in Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decat cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumatate de zi.

 Potrivit datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma, in medie, circa 267 de oua pe an, ceva mai multe decat germanii, care consuma anual 233 de oua, asa cum rezulta din datele Ministerului German al Alimentelor si Agriculturii, ceea ce inseamna mai putin de un ou pe zi in ambele cazuri.

 Cu toate acestea, in timpul sarbatorilor de Pasti se estimeaza ca se vor consuma circa trei oua de persoana pe zi, ceea ce ar insemna ca in total vor fi consumate circa 60 de milioane de oua pe zi in Romania.

 Daca toate aceste oua ar fi vopsite acasa, s-ar consuma foarte multa apa si energie. Pentru a fierbe 2 litri de apa consumam un sfert de kilowatt ora. Un vas cu aceasta capacitate este suficient pentru a fierbe si vopsi 10 oua - iar aceasta se multiplica de 6 milioane de ori pentru intreaga tara.

 Plecand de la aceste presupuneri, prepararea de Pasti a 60 de milioane de oua ar consuma circa 15 milioane de kilowati ora de energie electrica, tot atat cat produc impreuna toate sistemele de energie solara din Romania in medie in 3 zile.

 Zile insorite ne dorim si noi de sarbatori. O astfel de vreme ne va face sa iesim din casa si incarcati cu bunatati, oua, prajituri si cozonaci ne vom duce la cei dragi pentru a ne bucura impreuna de sarbatorile pascale.  

 Daca vreti sa economisiti nu doar energia neregenerabila, ci si ceva bani pentru anul viitor, urmati sfaturile E.ON, disponibile gratuit accesand linkul: https://www.eon-energie-romania.ro/clienti-casnici/informatii-utile/masuri-eficienta-energetica

 

Despre Grupul E.ON in Romania

 Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau). De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

 

 

 

0 comentarii1610 vizualizări04 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0