Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Luni 25 Martie 2019 - 2194 vizitatori azi
E.ON Romania si CERT-RO colaboreaza pentru cresterea securitatii cibernetice a retelelor de electricitate.

E.ON Romania si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica CERT-RO au incheiat un protocol de colaborare care are ca principal scop schimbul de informatii in domeniul securitatii cibernetice, sustinerea campaniilor de constientizare a riscurilor din domeniul securitatii cibernetice, precum si facilitarea schimbului de experienta intre specialisti.

 "Luam foarte in serios riscurile asociate unor incidente sau atacuri cibernetice. Sistemele digitale din retelele noastre de distributie a energiei electrice pot fi tinta unor astfel de atacuri cu consecinte potentiale deosebit de serioase asupra securitatii furnizarii, precum si cu pagube insemnate pentru companie. Totodata, suntem constienti de obligatiile care ne revin in privinta protejarii sistemelor energetice care ofera servicii esentiale, precum si a datelor colectate si administrate", a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON Romania.

 

Potrivit specialistilor, odata cu cresterea rolului tehnologiilor digitale in infrastructura energetica cele mai mari riscuri la adresa sistemelor sunt reprezentate de atacurile cibernetice. Studiile de piata arata ca, in cea de-a doua jumatate a anului trecut, cel mai mare numar de atacuri cibernetice a avut loc impotriva organizatiilor din domeniul energiei si impotriva integratorilor de sisteme industriale de control.

 

Prin protocolul incheiat cu E.ON, CERT-RO isi extinde reteaua de parteneri din sectorul energetic, in contextul transpunerii in legislatia nationala a Directivei privind adoptarea de masuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a retelelor si a sistemelor informatice in Uniunea Europeana (Directiva NIS). Legea de transpunere va impune masuri minime de securitate si cerinte de notificare operatorilor de servicii din mai multe sectoare esentiale: energie, transporturi, utilitati, sistemul bancar, sanatate, piete financiare si infrastructuri digitale.

 

 

 

Despre E.ON

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau). De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

Despre CERT-RO

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica este punct unic de contact la nivel national pentru prevenirea, analiza, identificarea si reactia la incidente de securitate cibernetica din spatiul cibernetic romanesc, dar si in relatia si comunicarea cu institutii omoloage CERT-RO de pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

 

 

 

0 comentarii1631 vizualizări12 aprilie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0