Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 22 Ianuarie 2019 - 14808 vizitatori azi
A doua editie a Saptamanii meseriilor a inceput cu "Profesionistii ospitalitatii".

Marti, 17 aprilie 2018, a avut loc concursul "Profesionistii ospitalitatii", primul eveniment inclus in cea de a doua editie a "Saptamanii meseriilor", organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului Centrul Europe Direct, si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

 Concursul "Profesionistii ospitalitatii", organizat la Hotel "Coroana de Aur" Bistrita - partener oficial al evenimentului,  a adus impreuna unitatile de invatamant cu specializari in domeniile ospatar si lucrator in agroturism: Liceul Tehnologic Agricol Bistrita si Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita.

La probele concursului, care au presupus pregatirea mesei pentru dejun simplu, dejun compus si meniu, au participat urmatoarele echipe:

- Echipa Eco-Serv, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrita, compusa din elevii Chis Paul Gheorghita, Tahis Ioan si Lacatus Paul Alexandru si coordonata de doamna profesor Dana Gaurean;

- Echipa Eco-Horticol, din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita, compusa din elevii Baba Cosmina, Odorhelian Beneamin si Ros Dumitru, indrumati de doamnele profesor Lucia Homei, Carmen Lacatis si Carmen Nogy.

 Dupa finalizarea probelor, elevii au fost evaluati de reprezentantii Hotel "Coroana de Aur" care le-au explicat participantilor micile erori identificate, prezentandu-le totodata in detaliu procedurile specifice meseriei si impartasind cu acestia experiente si sfaturi.

Premierea participantilor va avea loc la data de 4 mai 2018, dupa incheierea tuturor concursurilor incluse in "Saptamana meseriilor". Sirul de evenimente continua la data de 18 aprilie 2018, cu concursul "Mecanicul viitorului", organizat la Comautosport SRL, incepand cu ora 9.30.

 

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

0 comentarii1435 vizualizări17 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0