Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 22 Ianuarie 2019 - 14548 vizitatori azi
Cei mai buni viitori electricieni s-au intrecut la LEONI Bistrita.

Concursurile pe meserii de saptamana aceasta s-au incheiat la  LEONI Bistrita, cu intrecerea dedicata viitorilor electricieni. Activitatea a fost organizata de catre Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, fiind inclusa in sirul de evenimente intitulat "Saptamana meseriilor".

                Concursul "Electricianul indemanatic" a avut loc astazi, 20 aprilie 2018, la LEONI Bistrita - partener oficial al evenimentului, si a adus in fata specialistilor elevi din judetul Bistrita-Nasaud, din cadrul unitatilor scolare cu specializarea "electrician": Liceul Tehnologic Feldru si Liceul Tehnologic Forestier Bistrita.

               Obiectivul competitiei a fost de a stimula elevii cu interese si aptitudini in domeniul tehnico-aplicativ si de a dezvolta abilitatile practice, promovand ideea de competitie si performanta in domeniul calificarii profesionale obtinute prin invatamantul profesional. Probele propuse de organizatori - realizarea unei instalatii electrice de iluminat pentru casa scarii si a unei instalatii electrice pentru pornirea directa a unui motor sincron trifazat, au oferit elevilor posibilitatea de a isi demonstra competentele si de lucra in echipa.

Participantii acestei editii au fost: Ani Esteve Grigore, Marti Octavian si Guzu Virgil, din cadrul Liceului Tehnologic Feldru, coordonati de domnul profesor Aurel Besut si Alexa Laurentiu, Hanganut Flaviu, Sloboda Victor, Pop Ioan Daniel, Darloci Luis si Osorhean Stefan, din cadrul Liceului Tehnologic Forestier, coordonati de domnul profesor Gheorghe Veres.

Pe durata probelor, elevii au fost indrumati de catre expertii din cadrul LEONI Bistrita, iar la final fiecare elev a primit sfaturi privind realizarea intr-un mod cat mai profesionist a diferitelor proceduri specifice disciplinei.

Festivitatea de premiere a participantilor va avea loc la data de 4 mai 2018, dupa incheierea tuturor concursurilor incluse in "Saptamana meseriilor". Sirul de evenimente continua la data de 23 aprilie 2018, cu concursul "Sudorul european", organizat la RAAL Prundu Birgaului, incepand cu ora 9.30.

 

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

 

 

 

0 comentarii1519 vizualizări21 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0