Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 22 Ianuarie 2019 - 14416 vizitatori azi
Saptamana meseriilor a continuat astazi cu concursul "Sudorul european".

Astazi, 23 aprilie 2018, a avut loc cea de a doua editie a concursului "Sudorul european", organizat in cadrul sirului de evenimente "Saptamana meseriilor", initiat in anul 2017 de catre Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

                Concursul dedicat celor mai buni elevi de la specializarea "sudor" din unitatile de invatamant ale judetului Bistrita-Nasaud, a avut loc, astazi 23 aprilie 2018, la RAAL Prundu Birgaului - partener oficial si gazda a concursului. Aceasta editie a pus fata in fata elevi de la Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic Tirlisua, Liceul Teoretic "Radu Petrescu" Prundu Birgaului si Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita.

Editia din acest an a concursului a presupus participarea elevilor la o proba teoretica specifica disciplinei, precum si la doua probe practice, de sudura de tip Mig-Mag in otel si de sudura tip Wig in aluminiu. Inainte de efectuarea probelor practice, tinerii participanti au beneficiat de demonstratii efectuate de catre expertii din cadrul RAAL Prundu Birgaului.

Elevii participanti la aceasta editie au fost: Florea Bogdan Darius, Rus Marius si Horoba Alin Daniel din cadrul Liceului Tehnologic Tirlisua, coordonati domnul profesor Alexandru Man; Dobos Danut, Balajan Ioan, Tarnovan Tiberiu, din cadrul Liceul Tehnologic Feldru, coordonati de domnul profesor Emil Pauci;  Andreica Marian, Cioanca Gavril Gabriel si Rogina Alexandru-Vasile, din cadrul Liceul Teoretic "Radu Petrescu" Prundu Birgaului, coordonati de domnii profesori Leon Moisan si Ioan Pop; si Ernst Bogdan, Monda Radu-Mihai si Rusan Alexandru-Vasile din cadrul Colegiului Tehnic "Grigore Moisil", coordonati de domnul profesor Nagy Erno Albert.

La final, elevii au fost evaluati, au primit sfaturi privind abordarea in mod profesionist a muncii si a carierei in domeniu si au fost premiati de catre gazde cu premii - unelte si echipamente de lucru specifice meseriei de sudor. Elevii participanti se vor reintalni cu ocazia festivitatii de incheiere a "Saptamanii meseriilor" din data de 4 mai 2018.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

 

 

0 comentarii1743 vizualizări23 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0