Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 22 Ianuarie 2019 - 13716 vizitatori azi
Ziua Europei 2018: Elevii judetului s-au intrecut in afise si cunostinte privind Uniunea Europeana.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, a organizat doua concursuri dedicate elevilor din judet: Concursul de cultura generala "Cunoaste Europa!", desfasurat la Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita si Concursul de afise "Tineri pentru Europa", desfasurat la Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita. Urmarind promovarea valorilor si principiilor Uniunii Europene si a participarii civice a tinerilor, cele doua concursuri au implicat peste 100 de elevi din unitati de invatamant ale judetului.  

 Activitatile dedicate celebrarii Europei organizate de Centrul Europe Direct Bistrita au inceput la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita cu concursul "Cunoaste Europa!". Organizat in parteneriat cu scoala gazda, evenimentul a adus fata in fata echipaje din 7 scoli ale judetului, pentru a isi dovedi cunostintele privind istoria, valorile si functionarea Uniunii Europene. Scolile reprezentate in cadrul concursului au fost: Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita; Scoala Gimnaziala Muresenii Birgaului; Scoala Gimnaziala Tiha Birgaului; Scoala Gimnaziala Tureac; Scoala Gimnaziala Sinmihaiu de Campie; si Scoala Gimnaziala Nr. 7 Bistrita. Participantii au fost evaluati si premiati cu materiale promotioanale.

Ziua Europei a continuat cu expozitia afiselor inscrise in concursul "Tineri pentru Europa", organizata la Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita. Concursul, derulat in perioada 2 - 7 mai 2018, a fost deschis tuturor elevilor de liceu din judetul Bistrita-Nasaud si a presupus realizarea, de catre participanti, a unui afis care sa surpinda cat mai bine indemnul catre tineri de a se implica civic si de lua parte la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2019.

La concurs au participat 58 de elevi din 8 licee ale judetului Bistrita-Nasaud: Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita; Colegiul National "Petru Rares" Beclean; Colegiul Silvic "Transilvania" Nasaud; Colegiul Tehnic "INFOEL" Bistrita; Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita; Liceul de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita; Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita; si Liceul Teoretic "Radu Petrescu" Prundu Birgaului.

Dupa deschiderea expozitiei, afisele realizate de elevi au fost atent evaluate de catre reprezentanti ai Primariei Municipiului Bistrita, Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Institutiei Prefectului Judetului Bistrita-Nasaud si Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Bistrita-Nasaud. La finalul activitatii, elevii castigatori au fost premiati de catre Centrul Europe Direct Bistrita cu materiale promotionale, in timp ce premiul intai, adjudecat de Anton Tricolici, elev al Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrita, a beneficiat si de un premiu in bani, in valoare de 300 de lei, oferit de Asociatia "Cornelius Art", partener al evenimentului. De asemenea, elevii participanti vor putea beneficia gratuit de cursuri de initiere in managementul proiectului si comunicare, adaptate varstei lor, oferite de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

0 comentarii2044 vizualizări10 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0