Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 23 Ianuarie 2019 - 4180 vizitatori azi
Aproape jumatate dintre romani considera telefonul mobil al partenerului principalul dusman al relatiei.

Cand vine vorba de motive de gelozie, in Romania, telefonul mobil este cauza principala. Aproape la egalitate, atat doamnele, cat si domnii invoca acelasi motiv pentru disensiunile care apar din cuplu. Mai exact, 45% dintre romani sunt mai gelosi pe faptul ca jumatatea lor sta cu nasul in telefon si doar 18% pe timpul pe care si-l petrece cu prietenii, cunostintele sau chiar in eventuale relatii din afara cuplului, releva un studiu realizat de E.ON si Kantar EMNID in 10 tari europene.

 Ceva mai ponderati, germanii invoca si ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, insa in proportie de doar 32%.

 In Italia insa lucrurile stau diametral opus. Poate cei mai pasionali dintre europeni, italienii se declara ca fiind foarte gelosi in proportie de 65%, insa motivele sunt total diferite. In tara personajelor din celebra drama shakespeariana "Cei doi tineri din Verona", adevarate drame se nasc in continuare in cazul aparitiei unei alte persoane in cadrul relatiei si doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potential rival.

 In nordul Europei, lucrurile raman reci si rationale. In Suedia, de exemplu, 73% dintre participantii la studiu par sa traiasca intr-o armonie desvarsita. Doar 11% sunt preocupati ocazional de o potentiala relatie a partenerului lor si numai 16% sunt deranjati de timpul pe care cel de langa ei si-l petrece cu ochii in ecranul smartphone-ului. In urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnati drept cei mai lipsiti de gelozie europeni.

 In general, populatia Europei pare sa se imparta in trei grupuri: 30% dintre cei intervievati sunt uneori gelosi pe o eventuala a treia persoana care ar putea interveni in cuplu. Grupul celor care simt ca rivalizeaza cu telefonul mobil este cu doar 3 procente mai mic. Restul de 43%, desi s-au declarat gelosi, nu au putut sa se hotareasca asupra motivului principal.

 Rezultatele fac parte din studiul  "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

 

Despre Grupul E.ON in Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord si in Vestul tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

 

 

0 comentarii1582 vizualizări22 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0