Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 19 Martie 2024 - 14587
E.ON trage semnalul de alarma si elimina litera "O" din numele brandului.

Grupul german E.ON se alatura, prin toate subsidiarele sale din tarile in care este prezent, pentru prima oara campaniei #missingtype pentru a incuraja donarea de sange. Intr-un demers simbolic, in perioada 11 iunie - 15 iunie, compania va elimina litera O din denumirea brandului sau, facand astfel aluzie la una dintre grupele sanguine - 0(I).

 Companiile care se alatura campaniei, renunta pentru o perioada determinata de timp la a mai afisa literele A, B sau O din numele brandului. Aceste litere fac referire la tipurile de sange A, B sau 0, din care deriva cele 4 grupe sanguine necesare zi de zi oamenilor din intreaga lume. Si Romania se confrunta cu o criza de sange si nu in putine cazuri, rezervele de sange lipsesc cu desavarsire din spitale, din centrele de transfuzii sau din bancile de sange.

 De-a lungul campaniei si de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, in data de 14 iunie, grupul E.ON va sublinia nevoia urgenta si constanta a donarii de sange, indiferent de grupa sanguina, prin eliminarea literei O din siglele afisate la sediul central din Essen, pe principalele site-uri web, intranet si canalele de social media din toate tarile in care este prezent.

 Potrivit statisticilor, 70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sange macar o data in viata. Dar, doar 3 din 100 doneaza. In fiecare secunda, in lume se fac trei noi transfuzii, multumita donatorilor de sange. Oameni accidentati, copii si adulti in sali de operatii sau oameni care sufera de boli grave. Toti traiesc cu speranta ca altcineva doneaza sange pentru ca ei sa poata trai.

 In Romania, cei circa 5.500 de angajati ai grupului E.ON sunt incurajati sa doneze sange la centrele de transfuzie sanguina din 22 de orase importante unde avem birouri: Alba, Arad, Bacau, Baia Mare, Barlad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Cluj, Deva, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamt, Resita, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tirgu Mures, Timisoara si Zalau. La sediul central al companiei din Targu Mures va fi prezenta o statie mobila de donare de sange, pentru a veni mai aproape de eventualii noi donatori.

 Campania anuala #missingtype a fost lansata in anul 2015 in Marea Britanie de catre NHS Blood and Transplant (organism din cadrul Departamentului de Sanatate si Asistenta Sociala din Marea Britanie, responsabil pentru donarea de organe si de sange la nivel national), cu scopul de a opri declinul din ultimul deceniu al numarului de noi donatori de sange si de a asigura in toate unitatile medicale din lume flacoane cu toate grupele sanguine.

 "Sa imbunatatim viata oamenilor pentru a crea un viitor mai bun reprezinta o parte integranta a viziunii si directiei noastre strategice", spune directorul executiv E.ON SE, Johannes Teyssen. "Vrem sa tragem un puternic semnal de alarma pentru cei care au nevoie de ajutor. De aceea, intreaga echipa E.ON isi asuma aceasta responsabilitate in toate locatiile noastre ".

 E.ON este singura companie care sprijina #missingtype la nivel de grup, in toate centrele companiei din tarile in care este prezenta: Belgia, Germania, Italia, Franta, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Marea Britanie si Ungaria.

 In cursul ultimilor doi ani, campania de sensibilizare a populatiei a dus la  dublarea numarului de inregistrari de noi donatori, in mai multe tari ale lumii. In 2018, se vor reuni organizatiile de donatori de sange din douazeci si unu de tari, care deservesc peste un miliard de oameni.

 

 

Despre Grupul E.ON in Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Dintre cei peste 40.000 de angajati E.ON la nivel global, peste 5.500 lucreaza in Romania. Companiile din structura grupului deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in Nordul si in Vestul tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

 

0 comentarii3038 vizualizări11 iunie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0