Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 27 Mai 2020 - 17098 vizitatori azi
Primul proiect smart village al E.ON din Romania.

In prima etapa, cladirile administratiei locale care au un nou sistem de iluminat isi reduc cu o treime consumul de energie electrica; Urmeaza modernizarea sistemului de iluminat stradal si montarea de panouri fotovoltaice; E.ON Energie Romania a finalizat prima etapa din cadrul unui proiect de eficientizare a sistemelor de iluminat interior din imobilele care apartin administratiei publice locale din comuna Frumuseni, jud. Arad. Initiativa face parte dintr-un program mai amplu prin care compania si-a propus sa dezvolte conceptul smart village in localitatile rurale din Romania.

"Comuna Frumuseni a fost selectata dintr-un numar de peste 1.500 de localitati, iar decizia noastra s-a bazat pe interesul, suportul si deschiderea manifestata de primarie pentru proiecte de eficienta energetica. Parteneriatul public- privat dintre E.ON si Primaria Frumuseni va duce in aceasta prima etapa la reducerea cu circa 30 % a consumului de energie electrica in imobilele unde sistemul de iluminat a fost modernizat", declara Dan Morari, Director General E.ON Energie Romania.

 Instalarea noului sistem de iluminat duce la scaderea poluarii rezultate in urma consumului anual de energie de la 0,63 t CO2 la 0,19 t CO2. Mult mai performante, noile corpuri de iluminat au un numar de ore de functionare de peste 3 ori mai mare decat cele clasice.

 In toate cladirile administratiei publice, inclusiv in scoala si gradinita din localitate, lumina este neutra alba, de 4000 K (Kelvin), imitand perfect lumina naturala perceputa pe timp de vara intre orele 11:00 - 15:00.

 "Apreciem in mod deosebit implicarea E.ON in acest proiect datorita caruia copiii, dar si angajatii nostri  sunt beneficiarii unui mediu optim de invatare si lucru. Practic, corpurile de iluminat cu led  au fost alese astfel incat sa confere lumina cea mai indicata in mediul academic din punctul de vedere al sanatatii oculare", afirma primarul comunei Frumuseni, Andronic Reginald.

 In continuare, in comuna aradeana vor fi derulate lucrari pentru eficientizarea consumului retelei de iluminat public stradal, urmand sa fie montate becuri cu LED si camere de supraveghere pe stalpii stradali. In perspectiva se are in vedere montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrica al unor imobile apartinand adminstratiei locale.

 "Lucrurile nu se vor opri aici, ne gandim sa dezvoltam si alte proiecte in parteneriat public-privat la Frumuseni, de eficienta energetica sau energie verde. Scopul comun este acela de a oferi modele care sa sustina comunitatile locale sa traiasca intr-un mediu curat si sanatos", spune Cecilia Pana, Director Divizia Vanzari E.ON Energie Romania. 

 E.ON are in vedere sa extinda conceptul smart village la nivel national. Administratiile locale care vor fi incluse in acest program vor beneficia din partea E.ON Energie Romania, atat de consultanta in implementarea solutiilor de eficientizare a consumului de energie, a unor sisteme de energie decentralizata, cat si de facilitarea accesului la finantare pentru realizarea acestor initiative, precum si de proiecte la cheie pentru obiectivele identificate ca fiind fezabile.

 Intre obiectivele vizate in cadrul proiectului se numara spitale, scoli, salile de sport aferente, sedii ale administratiilor locale, sistemele de iluminat public stradal dar si alte categorii de obiective cum ar fi statiile de purificare a apei.

 

Despre Grupul E.ON in Romania

Companiile din structura grupului E.ON care este prezent in Romania din anul 2005, opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

 

Departament Comunicare

E.ON Romania

0 comentarii3486 vizualizări12 iunie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0