Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 22 Februarie 2019 - 13624 vizitatori azi
Dialog privind oportunitatile de dezvoltare si cooperare, la Camera de Comert si Industrie B-N.

La 28 iunie 2018, a avut loc, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, un dialog privind oportunitatile de dezvoltare si cooperare, menit sa contribuie la cresterea competitivitatii firmelor prin dezvoltarea resurselor umane si finantarea investitiilor inovative. Activitatea a fost organizata in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita.

"Dialogul privind oportunitatile de dezvoltare si cooperare", organizat la Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud la 28 iunie 2018, a urmarit cresterea nivelului de informare cu privire la modalitatile de valorificare a oportunitatilor de finantare a investitiilor si crearea cadrului optim pentru dezvoltarea a noi modele de afaceri si a colaborarii dintre firme pentru cresterea competitivitatii acestora la nivel national si european. Au fost dezbatute aspecte legate de domenii sensibile, precum dezvoltarea resurselor umane, finantarea investitiilor si cresterea competitivitatii pe piata europeana.

In cadrul activitatii, reprezentantii CCIBN au prezentat participantilor posibilitatea implicarii acestora in proiecte finantate prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 - operiatiuni care propun accesul gratuit la programe de formare profesionala destinate managerilor (top management, middle management si management de linie), precum si ultimele oportunitati de finantare ale unor proiecte de dezvoltare si inovare pentru intreprinderile mari si  IMM-uri, prin intermediul Fondurilor Norvegiene si SEE (Spatiul Economic European), si prin  Programul Operational Regional, operatiunea 1.1.C. "Investitii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii - inovarii in parteneriat cu ITT".

Activitatea a continuat cu un dialog constructiv pe tema problemelor existente pe piata muncii, cum sunt numarul redus de persoane calificate disponibile si calitatea informatiilor privind caracteristicile pietei muncii de la nivel judetean si regional, fiind subliniata necesitatea realizarii unor studii in acest domeniu.

Reformarea invatamantului profesional pe modele europene a fost, de asemenea, un subiect fierbinte dezbatut in cadrul activitatii, participantii apreciind initiativele in domeniul modernizarii educatiei de la nivel judetean, si sugerand totodata ca este nevoie de accelerarea reformei sistemului de invatamant, in special in ceea ce priveste invatamantul dual, evaluarea si indrumarea profesionala a elevilor si dezvoltarea programelor dedicate educarii parintilor.

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud.

 

Contact:

Ovidiu Puiu - Coordonator,

Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039,

e-mail: europedirect@cciabn.ro,

http://www.europedirectbistrita.ro/,

http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

 

0 comentarii1911 vizualizări29 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0