Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 18 Iunie 2019 - 16806 vizitatori azi
Cele mai bune 15 proiecte intrate in finala E.ON Energy Globe Award Romania 2018.

In fiecare dintre cele cinci categorii au ramas in concurs cate trei proiecte; Castigatorii vor fi anuntati in luna octombrie in cadrul unei Gale la Bucuresti;Publicul poate vota online proiectul favorit, in perioada 1-30 septembrie, pe platforma energyglobe.ro; O solutie inteligenta care ofera previziuni despre consumul de energie, un model ecologic de bicicleta fabricata din bambus, un exemplu despre cum poti fi la moda creand haine si accesorii din confectii vechi sau neutilizate, o aplicatie de smartphone care te ajuta sa reciclezi deseurile sau o platforma educationala care ii invata pe cei mici despre eficienta energetica si protejarea mediului. Acestea sunt doar cateva dintre cele 15 proiecte si idei selectate de juriul E.ON Energy Globe Award Romania pentru a intra in finala competitiei din acest an.

 Ele au fost alese dintr-un total de circa 130 de initiative din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inregistrate pe platforma energyglobe.ro pana la termenul limita, 15 iunie.

 Lista proiectelor si ideilor ramase in cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award Romania 2018 este urmatoarea: 

Categoria Companii 

 • "Craft Bicycle" - Sabin Dimian, loc. Banesti, jud. Prahova;
 • "NRGeenie" - Trendometrics, mun. Bucuresti;
 • "Valorificarea energiei recuperabile din procesul de transport gaze naturale in Sistemul National de Transport"- Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, mun. Bucuresti;

 

Categoria Do it yourself

 • "Calypso" - Stefan Sovea si Andrei Ventuneac, Suceava;
 • "Reduce, reuse, recycle" - Oltdesign SRL, Santana de Mures, jud. Mures;
 • "Home Manager" - Radu Tabarcea, mun. Onesti, jud. Bacau;

 

Categoria Idei

 • "BuyMySell" - Bogdan Marin, Bucuresti;
 • "Electrofiltru pentru desprafuirea gazului de la centralele termice pe lemn" - Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara;
 • "Solutii de monitorizare si eficientizare a resurselor in spatiile de locuit prin intermediul unui asistent personal folosind tehnologia deep learning" - Lucian Spaiuc, Tmisoara;

 

Categoria Tineret

 • "Chit educativ eoliano-fotovoltaic" - Colegiul National "Petru Rares" Suceava;
 • "Natura si Comunitatea" - Centrul de Educatie Nonformala de Mediu "Gusterita Verde", Sibiu;
 • "Kidibot Energy Battle" - Asociatia StartEvo, Bucuresti;

 

Categoria Municipalitati

 • "Cresterea randamentului global al C.E.T.-urilor" - Bogdan-Andrei Tofan, comuna Miroslava, judetul Iasi;
 • "Educatie ecologica, de la activitati la implementare" - Scoala Gimnaziala

Frumuseni, jud. Arad;

 • Eficientizarea sistemului de transport in municipiul Rm.Valcea" - ETA SA, Rm. Valcea;

 

Cele 15 proiecte intrate in finala au fost selectate in urma unui atent proces de analiza realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica.

Dupa analizarea fiecarui proiect in parte, membrii juriului au intocmit o lista scurta cu cele mai bune trei proiecte in fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor castiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi sa nominalizeze castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti.

Pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, care va primi din partea organizatorilor "Premiul de Popularitate". Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va inregistra, in perioada 1-31 septembrie, cel mai mare numar de voturi online din partea publicului. Detalii despre conditiile de participare si mecanismul de vot pot fi gasite pe site-ul competitiei, precum si pe pagina de Facebook.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) este cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator. Cu o traditie de aproape doua decenii, Energy Globe Award a fost creata de austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este organizata in circa 180 de tari. Energy Globe Award este organizata in Romania de catre compania E.ON incepand din anul 2016.

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON, prezent in Romania din anul 2005, desfasoara activitati de distributie si furnizare a electricitatii si gazelor naturale in 20 de judete din partea de Nord si de Vest a Romaniei si deserveste circa 3,1 milioane de clienti. Compania de distributie din structura grupului opereaza o retea de gaze naturale in lungime de circa 22.000 km, respectiv o retea de energie electrica de peste 81.000 km. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 1,9 miliarde de euro.

 

 

0 comentarii1652 vizualizări31 august 2018
rss 2.0
rss 2.0