Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 18 Iunie 2019 - 16900 vizitatori azi
Provocarile momentului, discutate de mediul de afaceri cu autoritati publice de la nivel judetean si central.

La data de 14 septembrie 2018, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a gazduit o noua intalnire a reprezentantilor mediului de afaceri cu autoritatile publice de la nivel judetean si national. La eveniment au participat peste 40 de reprezentanti ai firmelor din judet pentru a discuta ultimele provocari si solutii in domenii precum legislatia specifica silviculturii, zonelor montane si fortei de munca.  

                Evenimentul, organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, cu sprijinul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a oferit cadrul optim pentru discutii productive intre reprezentantii mediului de afaceri si cei ai autoritatilor centrale si judetene. Astfel, participantii au putut afla ultimele noutati in domeniile de interes pentru acestia direct de la invitati: domnul Ioan Denes - Ministrul Apelor si Padurilor; domnul Daniel Suciu - deputat in cadrul Parlamentului Romaniei si lider al grupului PSD din Camera Deputatilor; domnul Emil Radu Moldovan - Presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud; domnul Ovidiu-Victor Frent - Prefect al Judetului Bistrita-Nasaud si domnul Tiberiu Stef - consilier al Ministrului Agriculturii pentru zona montana.

               Discutiile au fost deschise de catre domnul Vasile Bar - Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, care a apreciat raspunsul pozitiv al participantilor la dezbaterile initiate in acest an si a indemnat la o mai buna colaborare intre autoritatile publice si reprezentantii mediului de afaceri. Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud a subliniat, de asemenea, importanta unei mai bune comunicari, exprimandu-si speranta ca acest tip de intalniri vor deveni acceptate de intreaga societate ca si o parte normala si esentiala a oricarui proces democratic.

               La solicitarea reprezentantilor mediului economic, Ministrul Apelor si Padurilor a prezentat progresele inregistrate in domeniul legislatiei silvice si a subliniat necesitatea continuarii eforturilor, manifestandu-si totodata deschiderea fata de propunerile venite din partea mediului de afaceri si consolidarea comunicarii cu acesta. Privind problemele existente pe piata muncii, in special cele legate de numarul redus de persoane apte de munca in judet, domnul deputat Daniel Suciu a precizat ca exista initiative in acest sens, care sunt insa ingreunate de blocajele legislative cu care se confrunta Parlamentul Romaniei. Privind imbunatatirea comunicarii, domnul Prefect Ovidiu Frent a reamintit participantilor ca in cadrul Institutiei Prefectului functioneaza Comisia de Dialog Social, special creata pentru a asigura consultarea tuturor grupurilor vizate de initiativele legislative.

               Reprezentantii autoritatilor publice au raspuns punctual intrebarilor participantilor si i-au indemnat pe acestia la o implicare mai activa in procesele de elaborarea a politicilor publice, lansand totodata un indemn la unitate si optimism.

0 comentarii1505 vizualizări15 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0