Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2019 - 13876 vizitatori azi
E.ON a investit in 54 de scoli pentru imbunatatirea conditiilor de educatie si economisirea energiei.

E.ON a investit circa 3 milioane de euro in 54 de scoli pentru imbunatatirea conditiilor de educatie si economisirea energiei. Peste 35.000 de elevi si profesori, beneficiari ai proiectului derulat in ultimii sase ani in 16 judete; Numai in acest an, 10 scoli din 10 judete au fost dotate cu sisteme de iluminat cu leduri;"Energie in scolile copilariei", programul derulat de compania E.ON Romania si dedicat imbunatatirii conditiilor de studiu si eficientizarii consumului de energie prin iluminarea bazata pe tehnologie led a salilor de clasa, a continuat si in acest an in scoli si licee din judetele Timis, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistrita Nasaud, Maramures, Bacau, Iasi, Botosani si Vaslui. 

Datorita proiectului, peste 10.000 de elevi si profesori din 10 scoli beneficiaza in noul an scolar, de conditii de studiu mai bune. Proiectul din acest an a insemnat achizitia si montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat si a 15.000 tuburi led, efortul investitional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de pana la 80% comparativ cu cele clasice, conform producatorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrica.

Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scazut, iluminatul cu led avand o durata de viata de cateva ori mai mare fata de sistemele clasice, intre 50.000 si 100.000 de ore de functionare, si o luminozitate superioara, respectiv 98% din cea naturala. Un alt aspect important al utilizarii tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul ca aceasta este mai sanatoasa, de exemplu nu apar fluctuatii, studiul la o lumina improprie poate cauza tensionarea ochilor si dureri de cap.

 "Imbunatatirea conditiilor de desfasurare a lectiilor pentru copii intr-o maniera sustenabila, ajutand si la o reducere a consumului destinat iluminatului spatiilor de studiu dar si a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului in care ne dorim sa ne implicam in domeniul educatiei, si nu numai. Speram ca astfel vom contribui la cresterea performantelor scolare si la transformarea salilor de curs in locuri mult mai prietenoase", a declarat Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON Romania.

 Proiectul s-a desfasurat anul acesta in perioada aprilie-octombrie, finalizarea fiind marcata astazi, 30 octombrie a.c., la Colegiul Pedagogic "Stefan cel Mare" din Bacau.

Festivitatea de inaugurare a noului sistem de iluminat a adus si lectii interesante despre energie sustinute de voluntarii din compania E.ON, nelipsind nici cadouri surpriza pentru copiii care au participat la aceste lectii.

Printre beneficiarii proiectului de anul acesta s-a numarat si o institutie de invatamant din judetul Bistrita Nasaud: Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Bistrita.

 

"Energie in scolile copilariei" a debutat in 2012, iar de atunci, an de an, au fost montate 27.500 de corpuri de iluminat si 67.000 de tuburi economice si cu led, suma investita de companie in acest proiect fiind de aproape 3 milioane de euro.

 Proiectul a fost implementat in 54 de unitati de invatamant din 16 judete din tara, din mediul rural si urban, peste 35.000 de elevi si cadre didactice fiind beneficiari directi.

Nota pentru editor: 

Unitatile scolare incluse in proiectul Energie in scolile copilariei 2018 sunt:

  • Liceul Onisifor Ghibu - Sibiu (Sibiu);
  • Scoala Generala Xantus Yanos - Miercurea Ciuc (Harghita)
  • Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare - Bistrita (Bistrita Nasaud);
  • Liceul Teoretic Ioan Buteanu - Somcuta Mare (Maramures);
  • Scoala Gimnaziala nr.1 - Jimbolia (Timis);
  • Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida - Petrosani (Hunedoara);
  • Colegiul Pedagogic Stefan cel Mare - Bacau (Bacau);
  • Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu - Iasi (Iasi);
  • Scoala Profesionala Speciala Ion Pillat - Dorohoi (Botosani);
  • Scoala Gimnaziala - Perieni (Vaslui).

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 295.000.

 Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

 

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe  de 1,9 miliarde de euro. 

0 comentarii1582 vizualizări30 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0