Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 998 vizitatori azi
Romanii considera ca schimbarile climatice sunt in top 3 cele mai mari provocari pentru societate.

Sondaj de opinie: Romanii considera ca schimbarile climatice sunt in top 3 cele mai mari provocari pentru societate. Incalzirea globala este considerata ca fiind ceamai mare provocare sociala de catre unul din patru cetateni romani. Romanii sunt dispusi sa isi schimbe comportamentul si sa plateasca mai mult pentru produse fabricate in mod sustenabil. E.ON: Pretul CO2 arputea fi o premisa clara pentru ca industria sa reduca emisiile de CO2 . Conform unui sondaj recent realizat de catre institutul de cercetare puls in numele E.ON, in mai multe tari europene intre care Romania, unu din patru romani (26,8%) considera ca schimbarile climatice reprezinta in prezent cea mai mare provocare pentru societate. Cetatenii romani suntmai ingrijoratiatunci cand vine vorba despre poluarea mediului (29%) simai ales de saracie (30,1%),dar mai putin de razboi -  care in prezent ii ingrijoreaza numai pe 14,1% dintre romani.


Mai mult decat atat, 76,7% din cetatenii romani sunt gata sa isi schimbe comportamentul in ceea ce priveste transportul, mediul de locuit, mancarea sau cumparaturile, iar unii deja au si facut-o. Totodata, 44,3% din populatia Romaniei declara ca este gata sa plateasca cu pana la 5% mai mult pentru produse nepoluante pe cand o alta treime (34,5%) ar plati cu pana la 10% mai mult pentru produse sustenabile.
83% dintre romani sunt de parere ca Romania nu depune suficiente eforturi pentru reducerea gazelor cu efect de sera iarjumatatesustin ca fiecare dintre noi trebuie sa ia masuri pentru reducerea acestora, in timp ce  25,8% considera ca rolul cel mai important il are statul iar 23,9% industria.


Pentru a combate emisiile de gaze cu efect de sera,88,6% dintre romani cred ca ar trebui in primul rand sa fie sustinute sursele de energie alternative, prietenoase cu mediul.


"Sondajulnostru de opinieindicafaptulcapopulatia e pregatitasacontribuie la reducereadaunatoarelor gaze de sera. E.ON s-a exprimat de cevavremeinfavoareacresteriipretului CO2, pentru a stimulapromovareasiimplementareaunorformealternative de energie, prietenoase cu mediul. In plus, solutiilenoastreenergeticesprijinacompaniile, oraselesiconsumatoriifinaliineforturilelor de a reduce sustenabilemisiile de CO2", declaraJohannesTeyssen, Director General Executiv al E.ON SE.

Despre E.ON RomaniaGrupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe  de 1,9 miliarde de euro.

0 comentarii2758 vizualizări04 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0