Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 24 Mai 2019 - 6844 vizitatori azi
Trebuie sa construim autostrazi si acest lucru acum, nu maine.

Dirigintii de santier isi exprima solidaritatea fata de restul Romanilor dar si fata de antreprenorul roman ce a construit simbolic primul metru de autostrada din Moldova. Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier reprezinta asociatia profesionala a dirigintilor de santier, specialisti constructori responsabili cu urmarirea de calitate a lucrarilor de constructii.

Romania dispune de specialistii ingineri care pot proiecta si construi autostrazi, dispune de companii de constructii care au resursa umana, materiala si tehnologica pentru realizarea lor.

Toate autostrazile existente in Romania au fost construite in realitate de specialisti romani, companii romanesti si cu resurse romanesti. Cu toate acestea licitatiile sunt castigate de societati straine ce de multe ori nu isi onoreaza obligatiile fata de terti si care parasesc santierele atunci cand considera ca au incasat suficient. Tocmai de aceea ceea ce s-a construit s-a facut pe sume colosale de bani, cu mult peste preturile pietii.

Inginerii romani au construit in 25 de ani peste 400 de hidrocentrale si au realizat una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialisti exista si acum dar clasa politica din ultimul sfert de secol a creat o structura birocratica ce faci imposibila realizarea unor structuri fizice.

Birocratia excesiva si coruptia au facut ca la momentul de fata teritoriile romanesti sa nu fie legate intre ele printr-o retea moderna de drumuri,  in conditiile in care dispunem de toate resursele nationale ca ea sa existe demult.

Nu de birocratie, de explicatii, de studii de fezabilitate neconstruite si autorizatii nesfarsite au romanii nevoie ci de santiere deschide si autostrazi finalizate si drumuri moderne.

Moldova este la moment cea mai saraca regiune a Uniunii Europene desi pozitia de granita ar fi trebui sa o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernantilor romani din ultimul sfert de secol au izolat peste sase milioane de romani, asta desi multi din ministrii transporturilor au provenit chiar din aceasta regiune.

Trebuie sa construim autostrazi si acest lucru acum, nu maine.

 

 

Responsabil presa,

Ing. Ignat Andrei

0 comentarii1120 vizualizări08 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0