Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 942 vizitatori azi
De Ziua Pamantului, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma referitor la incalzirea globala.

Cercetatorii din Groenlanda sarbatoresc un an de cand isi desfasoara studiile in casa construita si donata de catre Ariston. Cu ocazia Zilei Mondiale a Pamantului, oamenii de stiinta din Groenlanda trag un semnal de alarma referitor la pericolul incalzirii globale pentru zona Arcticului, declarand ca temperaturile din zona vor creste cu doua cifre in urmatorii 100 de ani.  De asemenea, specialistii avertizeaza ca in lipsa unor masuri de contracarare a efectelor schimbarilor climatice, acestea se vor resimti curand si la nivel global, la fel cum se pot observa deja in tinutul Arctic. In acest context, Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucatori la nivel global pe piata de echipamente destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera, isi asuma implicarea deplina in aceasta cauza, sprijinind in mod activ cercetarea fundamentala a oamenilor de stiinta din zona.

Din tinuturile inghetate ale insulei Disco, in largul coastei Groenlandei de Vest, echipa de oameni de stiinta condusa de profesorul Morten Rasch - de la Departamentul de GeoStiinta si Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga -  care analizeaza efectele schimbarilor climatice asupra ecosistemului local, trage un semnal de alarma: in urmatorii 100 de ani, temperaturile locale vor creste cu cel putin 5° C sau, in cel mai rau caz, cu 10° C

Modificarea temperaturilor determina si amplifica, constant, schimbarile asupra mediului inconjurator. Spre exemplu, cresterea temperaturii determina disparitia ghetarilor, ce reprezinta una dintre principalele resurse capabile sa absoarba caldura, iar mai putina gheata pe mare are ca rezultat o cantitate mai mare de caldura eliberata inapoi in atmosfera. Acesta este un exemplu de ciclu vicios si dificil, foarte important de oprit.

"Suntem martorii unei cresteri de 50% a precipitatiilor, o crestere a umiditatii si disparitia treptata a ghetarilor. In Arctic, cresterea temperaturii este mai puternica decat in ??orice alt loc de pe pamant, ghetarii absorbind 90% din caldura pe care o primeste de la soare, in timp ce restul este reflectat si dispersat in mediul inconjurator. In cazul reducerii ghetarilor, capacitatea de absorbtie scade la 80%, iar caldura dispersata devine 20%", declara profesorul Morten Rasch, cel care conduce echipa de cercetatori din insula Disco.

Cercetarea condusa de profesorul Rasch si echipa sa se bucura de sprijinul Ariston Thermo Group, care se implica activ in problemele legate de incalzirea globala. Datorita rezultatelor proiectului Ariston Comfort Challenge, prima campanie internationala a Grupului, care a pornit in Groenlanda in urma cu un an, echipa de oameni de stiinta a beneficiat de o casa modulara inovatoare si durabila - Ariston Comfort Zone -  incalzita de centrala de inalta eficienta Alteas One NET, ce le-a permis sa-si continue analiza si in timpul sezonului de iarna.

Pentru a vedea cum s-a derulat povestea Ariston Comfort Challenge si care este feedback-ul cercetatorilor la un an de la constructia casei, va invitam sa urmariti urmatorul material video: https://www.youtube.com/watch?v=z903k-ds9yA  

Acest demers, care s-a dovedit a fi imposibil pana acum, va produce rezultate revolutionare, deoarece se extrag prea putine informatii despre ecosistemul Arctic pe timpul iernii deosebit de grele. Campania Ariston Comfort Challenge atrage atentia inca o data asupra necesitatii de a  sprijini conservarea mediului inconjurator, ce trebuie sa atinga niveluri mai inalte de sustenabilitate. Aceasta initiativa sta la baza misiunii grupului Ariston Thermo, care depune constant eforturi substantiale pentru reducerea amprentei de carbon.

 

                                                                                       # # #

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.

0 comentarii2156 vizualizări22 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0