Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1462 vizitatori azi
Dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural, sprijinita de CCIBN printr-un nou proiect.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud incepe pregatirea implementarii proiectului "Antreprenor in Tinutul Haiduicilor", finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, Masura 19 - Dezvoltare locala LEADER. Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a capacitatii fermierilor de a infiinta structuri asociative care sa le creasca nivelul de competitivitate pe piata nationala si europeana.

             Cunoscuta sub numele de "Tinutul Haiducilor", zona polului urban Beclean alaturi de 17 comune din zona vestica a judetului Bistrita-Nasaud si 1 comuna din judetul Cluj are un potential deosebit de dezvoltare a initiativelor antreprenoriale in mediul rural, insa si provocari pe masura, precum pregatirea precara a populatiei in domeniul managementului afacerilor.

            Urmarind sprijinirea antreprenoriatului si incurajarea crearii structurilor asociative in mediul rural din "Tinutul Haiducilor", Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a depus proiectul "Antreprenor in Tinutul Haiducilor", in cadrul unui apel lansat de Grupul de Actiune Locala "Tinutul Haiducilor".

            Prin acest proiect, cu o finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si Guvernului Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruralain valoare totala de 182.179,90 lei, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud  isi propune ca prin furnizarea de programe de formare, indrumare profesionala si organizarea de ateliere de lucru sa contribuie la rezolvarea unor piedici care stau in calea succesului initiativelor antreprenoriale din localitatile cu specific rural.

            Astfel, vor fi organizate cursuri de competente antreprenoriale si formare in domeniul dezvoltarii parteneriatelor si formelor asociative din mediul rural pentruminimum 200 de antreprenori si viitori antreprenori, in domenii precum:productie si procesare lapte, agroturism, marketingul mierii, mestesuguri si traditii, cresterea animalelor si procesarea carnii, plante medicinale si fructe de padure.

            Prin aceste activitati,proiectul va urmari,pe langa  imbunatatirea competentelor antreprenoriale, si cresterea nivelului de pregatire pentru abordarea proactiva a parteneriatelor, raspunzand unor nevoi locale importante, cum sunt: numarul redus al structurilor asociative si capacitatea redusa a acestora de a negocia cu furnizorii si distribuitorii; experienta redusa in derularea de proiecte comune, fapt ce blocheaza de multe ori initiativele de cooperare si asociere; gradul redus de familiarizare a locuitorilor din mediul rural cu privire la procesul de infiintare a unei structuri asociative si modul de functionare al acesteia.

            Cu o durata de 12 luni, proiectul va continua curealizarea materialelor de formare pentru cursurile destinate locuitorilor din mediul rural, in conformitate cu nevoile identificate in Strategia de Dezvoltare Locala elaborata de GAL "Tinutul Haiducilor".

            Pentru mai multe informatii: Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Iulia Szekeres - Manager Proiect, Tel. 0263-230640/ 0733-900204, e-mail: office@cciabn.ro .

0 comentarii2212 vizualizări24 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0