Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Rombat sustine Hope and Homes for Children si contribuie la construirea unei case de tip familial.

12 copii din Centrul de Plasament "Bistrita" se vor muta in casa de tip familial pana la finalul anului 2020. Hope and Homes for Children si Rombat anunta parteneriatul strategic prin care compania sustine programul de inchidere a institutiilor de tip vechi (orfelinate) desfasurat de Fundatie in judetul Bistrita-Nasaud. Parteneriatul se va desfasura in perioada 2019-2020 si are o valoare de 50.000 euro, fonduri care acopera partial constructia unei case de tip familial in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilitati "Bistrita" din Bistrita.

  In Centrul de Plasament "Bistrita" traiesc 38 de copii si tineri cu nevoi speciale severe pentru care vor fi construite cel putin doua case de tip familial in comuna Sieu-Magherus.

 La nivel de tara, aproximativ 6.500 de copii—majoritatea cu nevoi speciale—sunt in continuare institutionalizati in peste 160 de centre de plasament. Copiii ajung in aceste centre in urma abandonului la nastere, pentru ca au fost scosi din medii abuzive, pentru ca au fost trimisi la scoli speciale si, astfel, au fost plasati in centre pe durata studiilor sau pentru ca au nevoi speciale severe pe care parintii nu au posibilitatea de a le gestiona.

Hope and Homes for Children a inceput procesul de inchidere a orfelinatelor din judetul Bistrita-Nasaud in anul 2011. In cei opt ani, Fundatia a inchis, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bistrita-Nasaud, Centrele de Plasament "Teaca" si "Nasaud" in care se aflau 126 de copii. Din 2018, Hope and Homes for Children lucreaza la inchiderea Centrului de Plasament "Bistrita" in care traiesc 38 de tineri cu nevoi speciale severe si se va interveni prin construirea a cel putin doua case de tip familial—pas necesar pentru ca, avand in vedere nevoile speciale severe ale tinerilor, reintegrarea in familiile biologice sau plasarea in asistenta maternala nu reprezinta solutii viabile.

Fondurile oferite de Rombat, companie membra a grupului Metair Investment Limited din Africa de Sud si cel mai mare producator de baterii auto din Romania, vor fi directionate catre dezvoltarea uneia dintre casele necesare inchiderii Centrului de Plasament "Bistrita" si mutarea a 12 copii si tineri in noua lor casa pana la finalul anului 2020. In casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si, acolo unde este posibil, pregatire in vederea integrarii socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii traiesc intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial.

"Ne bucuram sa oferim, prin acest mic ajutor, putina dragoste, cel mai important ingredient al credintei crestine. Acest gest este pentru copiii institutionalizati, care simt cel mai acut nevoia de dragoste. Apreciem activitatea Hope and Homes for Children, tot ce au facut pana acum si avem incredere in echipa de management a acestei Fundatii ca-si vor atinge frumoasele si onorantele obiective." - Ioan Repede,director general, Rombat

De asemenea, in procesul de inchidere a centrului de plasament, Fundatia se ocupa si de formarea profesionala a personalului DGASPC Bistrita-Nasaud (asistenti sociali, educatori, asistenti maternali, echipa de management etc.) care se va muta in casele de tip familial pentru a asigura un mediu cat mai propice pentru copii.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania si eliminarea institutionalizarii ca forma de protectie a copilului. Pana la aceasta data, Hope and Homes for Children a investit peste 33 de milioane de euro in reforma sistemului de protectie a copilului, inchizand institutii de tip vechi, reintegrand copiii in familia naturala sau extinsa, plasandu-i in grija asistentilor maternali profesionisti sau mutandu-i in case de tip familial. Un alt program important, complementar, programului de dezinstitutionalizare este prevenirea separarii copilului de familie prin care se opreste intrarea altor copii in sistemul de protectie si orfelinate.

"Ne bucuram de fiecare data cand mesajul nostru ajunge la inimile unor oameni generosi care hotarasc sa ni se alature si sa sprijine munca noastra de a inchide orfelinatele dinRomania. Multumim, Rombat, deoarece, prin contributia oferita, mai multi copii vor avea sansa sa schimbe traiul intr-o institutie impersonala si fara suflet, unde sunt lipsiti de grija si atentia pe care le merita, cu viata intr-o casa de tip familial, acolo unde se vor simti inconjurati de dragoste si vor trai intr-un mediu cat mai apropiata de cel dintr-o familie.De 21 de ani, munca noastra a schimbat in bine vietile a aproape 55.000 de copii - si acesta nu este putin lucru. Ne dorim ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra si pentru aceasta le suntem recunoscatori partenerilor nostri care ne ofera increderea lor, dar si resursele prin care sa transformam acest vis in realitate."- Stefan Darabus, director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children

 

 

Pentrumaimulteinformatii:

 Anamaria Bogdan, Head of Communications, Hope and Homes for Children Romania, 

tel. 0799 830 651, email ana@hopeandhomes.ro

 

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 57 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti incentrele de zi, iar 930 inregim de urgenta. 8.998 demembri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children. Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro

0 comentarii2975 vizualizări07 mai 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0