Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1180 vizitatori azi
Mobila de Salaj vrea sa sparga blocada Bruxelles - Washington. "Rusii ne considera cei mai buni din lume".

Producatorul de mobilier de lux SIMEX, propune prin directorul comercial Gabriel Lavrincic: recastigarea de catre Romania a pietei din Rusia, reinfiintarea scolilor profesionale, interzicerea exportului de lemn masiv si stoparea taierii padurilor in mod abuziv - toate acestea trebuie sa reprezinte prioritati pe plan national!  

 "In Rusia si in spatiul ex-sovietic mobila romaneasca este cotata, perceputa si vanduta ca fiind cea mai buna si eleganta din lume. Rusii cunosc si inca isi doresc produsele romanesti. Exista un interes puternic fata de produsele "made in Romania", de calitate superioara, cu care au fost obisnuiti in perioada comunista si pe care le cer in continuare. In Rusia "made in Romania" reprezinta pentru tara noastra o carte de vizita serioasa care garanteaza calitatea.


Piata rusa reprezinta o alternativa de aur pentru Romania. In Rusia si spatiul ex-sovietic sintagma "marfuri romanesti" (incaltaminte, textile, vinuri, medicamente, legume si fructe, mecanica si utilaje) este inca foarte cunoscuta si apreciata la fel de bine ca sintagma "parfumuri frantuzesti" sau "blugi americani".

Recastigarea pietei din Rusia si zona ex-URSS prin dezvoltarea exporturilor romanesti ar genera o adevarata si reala expansiune economica romaneasca pe plan extern. Promovarea exporturilor ajuta la dezvoltarea productiei interne, duce la crestere economica si la crearea de noi locuri de munca", considera directorul comercial al SIMEX, Gabriel Lavrincic. Acesta sustine ca pentru o relansare economica romaneasca de succes piata rusa si ex-URSS sunt indispensabile.

"Exportul reprezinta oxigenul economiei oricarei tari, insa Romania este cumva impiedicata la nivel de Bruxelles si Washington sa exporte la capacitatea reala, in contextul in care chiar acestea practica relatii comerciale intense in spatiul sovietic. Mobila romaneasca are o imagine foarte buna pe piata internationala. Noi, romanii, am putea face din mobila noastra ce au facut nemtii din masina Mercedes.

Mobila noastra are toate meritele sa ajunga un brand international cunoscut, din Australia pana la Londra. Pentru ca acest lucru sa devina realitate avem nevoie ca factorii de decizie sa se trezeasca din somn, sa constientizeze si sa se implice in sustinerea industriei romanesti de prelucrare a lemnului", spune oficialul SIMEX.

Ambasadorul Rusiei, sol de pace in Ardeal
Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse, si secretarul in cadrul Ambasadei, Vladimirovici Alekseenko au vizitat, in februarie, fabrica din Simleu Silvaniei, unde s-au intalnit atat cu presedintele SIMEX, Dumitru Blaga, cat si cu primarul orasului, Septimiu Turcas.

Ambasadorul a remarcat ca producatorul de mobila are de mai multi ani relatii economice reciproc avantajoase cu companii din Rusia si si-ar dori ca si alte firme din judet si din tara sa urmeze acest exemplu.

"Mobila care se produce aici este inclusa in categorii de lux. Multe piese sunt realizate manual si au foarte multe detalii, de aceea si-a gasit un loc aparte pe piata noastra. Mobila de la Simex se gaseste in orase mari din Rusia precum Moscova, Sankt Petersburg deoarece este foarte buna", a declarat ambasadorul Rusiei.

Ambasadorul rus a vizitat judetele Maramures, Salaj si Cluj, despre care a spus ca este capitala informala a Transilvaniei, scopul sau fiind dezvoltarea legaturilor economice si culturale. La prima sa vizita in Salaj i s-au prezentat de catre prefectul Florin Florian oportunitatile judetului: agricultura si turism. La Zalau s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Simleu a vizitat Muzeul Holocaustului.

Produsele fabricii de vinuri spumante din Simleu puteau fi gasite in trecut pe piata din Rusia, a remarcat Kuzmin. "Acum, dupa o perioada de criza, aceasta productie renaste. Am remarcat ca sanctiunile care exista intre Rusia si Uniunea Europeana - din pacate, ilegale din punctul nostru de vedere - nu se prelungesc si pentru alcool, iar atunci pentru vinurile spumante doar trebuie pus un pret bun, de concurenta. Si atunci piedicile politice pentru ca produsele sa se vanda in Rusia nu exista".

La Baia Mare a avut o intalnire la primarie in cadrul careia a discutat despre posibilitatea de a include firme rusesti in dezvoltarea economica a regiunii.

"Pornim de la faptul ca o asemenea colaborare trebuie sa fie reciproc avantajoasa si sa corespunda normelor legale, inclusiv si celor de prezervare a mediului. In primul rand, vizita noastra a fost pentru a lua cunostinta si a detecta posibilitatile care exista", a explicat Kuzmin. La Cluj-Napoca a avut o intalnire cu conducerea Universitatii Babes-Bolyai si a vizitat Centrul Cultural Rus.

"Relatiile comerciale cu Rusia au existat si inainte de 1989, apoi s-au aprofundat. Pentru piata din Rusia se produce mobila de cea mai inalta calitate si suntem multumiti de ceea ce vedem in piata, de reactiile prietenilor din Rusia care de la un targ la altul ne multumesc pentru prietenia calda de care dam dovada prin calitatea mobilei pe care o producem", a mentionat presedintele SIMEX, Dumitru Blaga.

Grupul cu actionariat integral romanesc are sediul central in Simleu Silvaniei si este constituit din patru fabrici, cu 920 de angajati, unitati care functioneaza fara intrerupere din 1947. Acesta dispune de ateliere proprii de creatie cu designeri specializati, utilaje performante, profesionisti in arta prelucrarii lemnului.

Simex detine o retea de distributie in Romania si Europa, dar si in Rusia sau statele ex-sovietice (Armenia, Georgia, Ucraina, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Kirghistan, Azerbaidjan). Mobila produsa aici impodobeste interioare de la Kremlin, Palatul Prezidential din Turkmenistan, Palatul Parlamentului din Romania, Castelul Peles sau diferite palate si institutii celebre din Europa.

Nou lant de show-room-uri in Romania
Strategia grupului vizeaza deschiderea unui lant de show-room-uri Mood by SIMEX in toate municipiile din Romania, dar si de magazine prin parteneriat in Europa, America, Australia si Asia. Prima unitate de acest fel a fost inaugurata la inceput de an la Cluj. Noul brand Mood Furniture a fost deja lansat in expozitii internationale la Köln si la Budapesta si solicitat atat in Uniunea Europeana, cat si in India. Acesta este conceput de designerul Constantin Alupoaiei, de la studioul Izzi Design Box din Bucuresti, si contine colectiile Linea, Forma si Edge. Mobilierul din lemn masiv, din stejar de calitate inalta, este cu influente scandinave: contemporan in imagine, dar modern in detaliu, fiind executat cu racordari semirotunde si cu inclinari studiate de frezare. "Provocarea unui nou brand este mare, dar am acceptat cu entuziasm acest lucru. Ma bazez pe profesionistii din fabrica. Participarea la targurile internationale mi-a intarit increderea in designul nostru. E mult de munca, dar proiectul acestui brand unic pe piata imi ofera o motivatie enorma", mentioneaza Cosmin Man, director de brand.


Patul cu foita de aur costa 8.000 de euro
Un pat imperial acoperit cu foita de aur a fost piesa de atractie de la inaugurarea show-room-ului de la Cluj. Acesta face parte dintr-un dormitor de lux compus din pat, doua noptiere, toaleta, oglinda, taburet. Pretul de vanzare al unui dormitor este de 24.000 de euro. Toate sculpturile patului sunt acoperite cu foita de aur.

 

 

Cu stima,

Gabriel Antoniu Lavrincic 

Director comercial 

 

SC SIMEX SA - Str. Cehei, Nr. 100 

Loc. Simleu Silvaniei - 455300 

Jud. Salaj - ROMANIA

E-mail: gabriel.lavrincic@simex.ro 

Telefon mobil: +40 727 259 060

Website: http://simex.ro/ 

 

0 comentarii2772 vizualizări19 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0