Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1652 vizitatori azi
Planul de actiune al proiectului RURAL SMEs, pregatit pentru implementare.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud deruleaza, incepand cu 1 ianuarie 2017, proiectul "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative din mediul rural - Rural SMEs",finantat prin Programul INTERREG EUROPE. La data de 20 iunie 2019, la Teaca, judetul Bistrita-Nasaud, a avut loc cea de a X-a intalnire a Grupului de lucru constituit la nivel regional. In cadrul reuniunii au fost discutate ultimele modificari aduse Planului de Actiune si a fost aprobata forma finala a acestuia. Planul de Actiunerealizat in cadrul primei etape a proiectului urmeaza sa fie implementat in perioada 1 iulie 2019 - 30 iunie 2021.

 Proiectul Rural SMEs tinteste imbunatatirea politicilor de sprijinire a antreprenorilor din mediul rural, prin planuri de actiune regionale care concretizeaza rezultatele schimburilor de experienta, impartasirea de bune practici si implementarea lectiilor invatate in cadrul primei etape a proiectului, in vederea impulsionarii crearii de IMM-uri inovative in mediul rural, sprijinindu-le totodata pe cele existente sa introduca elemente inovative in activitatile lor zilnice.

In prima etapa a proiectului, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, alaturi de partenerii din Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria si Portugalia a realizat cercetari privind nevoile IMM-urilorin domeniul inovarii si barierele care stau in calea dezvoltarii acestora. Rezultaul primei etape a proiectului il constituie Planul de Actiune  realizat pe  baza studiilor efectuate,  a analizei SWOT, a schimburilor de experienta transnationale si prin valorificarea bunelor practici  impartasite de catre parteneri. Instrumentul de politica ales pentru a fi imbunatatit in cadrul proiectului este Programul Operational Competitivitate 2014-2020, axele 1 si 2.

Cea de a X-a intalnire a grupului de lucru a avut loc la data de 21 iunie 2019,  la Teaca, judetul Bistrita-Nasaud, si a inclus o vizita de studiu la societatea Unic Silvagro SRL, un IMM infiintat recent in mediul rural.

In cadrul evenimentului afost aprobata forma finala aPlanului de Actiuneelaborat in prima etapa a proiectului, care se incheie la data de 30 iunie 2019. Acestapropune masuri concrete de interventie pentru facilitarea dezvoltarii IMM-urilor din mediul rural, precum: incurajarea utilizarii tehnologiilor digitale pentru cresterea afacerilor (e-commerce rural), sprijin pentru inovarea IMM-urilor din mediul rural prin transfer tehnologic, sprijin pentru inovare si utilizarea instrumentelor financiare prin crearea unui HUB de Inovare "Rural SMEs".

Informatii privind acest proiect pot fi obtinute vizitand pagina web: https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/.

Pentru detalii suplimentare:Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Dorina-Mihaela Cotoi - Responsabil proiect, tel. 0733-900194, e-mail: office@cciabn.ro . 

0 comentarii2639 vizualizări24 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0