Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 15692 vizitatori azi
E.ON s-a inscris pentru obtinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor.

Datele sunt moneda viitorului. In prezent,totusi, doar companiile din sectorul digital global beneficiaza de pe urma acestui lucru. Inginerii de la E.ON FutureLab au dezvoltat,recent, o inovatie care plaseaza clientii de partea castigatoare: au si ei beneficii atunci cand datele lor sunt utilizate sicastiga un mai bun control asupra analizei statistice a acestor date. E.ON a inregistrat pentru patentare acest sistem IT unic. De curand, Oficiul European pentru Patente a facut publica solicitarea de patentare.

Cutia, de dimensiunea unei bancnote de 5 euro, poate fi instalata intr-o gospodarie, cladire administrativa sau companie. Ea colecteaza in locul respectiv diverse date, de exemplu, de la aplicatiile casei inteligente, le evalueaza si le face utilizabile. Clientul este singurul in masura sa decida cine poate accesa sicare anume din fluxurile de date. In plus, el poate utiliza cutia pentru a castiga bani punand la dispozitie analiza statistica a datelor selectate pentru a fi utilizate. E.ON are rol de intermediar si de furnizor al serviciului, insa are acces doar daca clientul este de acord in mod explicit. O criptare de inalta securitate in coroborare cu tehnologia blockchain previne furtul sau manipularea datelor.

 "Patentele digitale sunt rare, insa echipa noastra de la E.ON FutureLaba reusit sa combine tehnologia blockchainsi big data cu o solutie simpla de hardware. Posibilitatea de vinde parti din aceste analize intr-un cadru mai sigur si trasabil este complet noua", a declarat Matthew Timms, Director General pe domeniul Digital si Tehnologie al E.ON.

"Suntem increzatori ca acest produs inovator dezvoltat de colegii nostri din Germania isi va dovedi rapid importantasi utilitatea trecand cu succes testele primilor clienti, care vor avea astfel control absolut asupra analizei datelor proprii, in conditii de utilizare de maximasiguranta. Ne dorim sa aplicam toate aceste noi tehnologii in beneficiul clientilor, contribuind astfel la modelarea viitoarei lumi a energiei", a declarat Andreea Ionita, ChiefStrategy, Markets, Digital Officer, E.ON Romania.

 

Prototipul a trecut testele internationale de securitate si a fost deja certificat de laboratorul german de testare SGS. La sfarsitul anului el va fi utilizat de catre primii clienti cu statut de testare. Primele produse pot fi dezvoltate deja incepand de anul viitor.

Numarul de publicare a patentului este EP 3 512 228 A1. 

Informatii suplimentare despre patent se gasesc la: https://data.epo.org/publication-server/pdf-document?pn=3512228&ki=A1&cc=EP

Informatii suplimentare despre E.ON FutureLab: https://www.eon.com/en/new-energy/digitization/future-lab.html

 

0 comentarii2331 vizualizări22 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0