Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 09 Iulie 2020 - 20800 vizitatori azi
Mobilizarea Invatarii Institutionale pentru exploatare a Cercetarii si Inovarii pentru Economia Circulara.

Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud a organizat conferinta finala a proiectului MOVECO - Mobilizarea invatarii institutionale pentru o mai buna exploatare a Cercetarii si Inovarii pentru economia circulara, proiect finantat prin Programul Transnational Dunarea. Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in calitate de partener, a derulat in aceasta perioada proiectul MOVECO - Mobilizarea Invatarii Institutionale pentru o mai buna exploatare a Cercetarii si Inovarii pentru Economia Circulara, finantat prin Programul Transnational Dunarea, care se apropie de final.  

Parteneriatul transnational puternic in acest proiect, si-a propus rezolvarea punctelor slabe - ineficienta in inovare in cadrul sistemelor actuale ale responsabilitatilor extinse a producatorilor si serviciilor legate de cercetare si dezvoltare, in puncte tari - o strategie transnationala pentru tranzitia la economia circulara (identificand posibile fluxuri de materiale pentru regiunea Dunarii) si un parcurs pentru punerea in aplicare a acestora in diferite regiuni de inovare.

La data de 08 august 2019, a avut loc Conferinta finala a proiectului, organizata cu sprijinul Clusterului CLEMS. In cadrul conferintei, au fost prezentate activitatiile si rezultatele proiectului, principalul rezultat fiind un portofoliu de instrumente si materiale pentru a sustine tranzitia catre o economie circulara.

Au fost alese doua domenii importante de discutie managementul integrat al apei si managementul integrat al deseurilor. Discutiile s-au purtat, in principal, legat de modul in care Strategia transnationala privind Economia Circulara  ce fost realizata cat si cele trei planuri trans-nationale de actiune  vor putea fi utilizate de catre autoritatile publice pentru o diseminare mai larga a conceptului precum si integrarea lui  in legislatia nationala. Printre participanti putem enumera reprezentatii precum Aquabis SA Bistrita, Kema Tronic SRL ADI Deseuri BN, UTCN  care au sustinut solutii privind rezolvarea unor probleme precum managementul integrat al apei in contextul economiei circulare, tratarea namolurilor in statiile de epurare a apelor si  solutii posibile in managementul deseurilor solide.    

Cu noi servicii si instrumente pentru proiectarea ecologica si inovatia ecologica (Instrumente de economie circulara), MOVECO sprijina introducerea de noi modele de afaceri si de cooperare cu cercetarea pe lanturile de valoare. Mai multe informatii regasiti la adresa:  http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/moveco


Camera de Comert Bstrita Nasaud in parteneriat cu Clusterul CLEMS va realiza un HUB de economie circular, la Bistrita, pentru a sprijini introducerea unor practice innovative in companii, cu sprijinul autoritatilor publice interesate. 

Contact: Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Telefon: 0263-230.640, 230.400, 210.049 Fax: 0263-210.038 E-mail: office@cciabn.ro,

Daniel Balan - responsabil proiect

0 comentarii1925 vizualizări09 august 2019
rss 2.0
rss 2.0