Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Conditii de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, in urma unei investitii realizata de E.ON Romania.

Scoala Ion Creanga din Cluj-Napoca este una dintre cele 9 scoli din tara dotate in acest an cu sisteme de iluminat cu leduri. Un numar de 63 de scoli din 18 judete beneficiaza de sisteme de iluminat moderne in urma unui proiect lansat de E.ON in anul 2012.

Care este legatura intre lumina din salile de curs si performantele educationale? Studiile au demonstrat ca, indiferent de ciclul de invatamant, de la cel primar si pana la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzator poate contribui in mod simtitor la ridicarea nivelului de invatare. Altfel spus, lumina adecvata creeaza o atmosfera de studiu prietenoasa, impulsionand astfel nivelul de concentrare si intelegere a informatiilor transmise la ore. Pe langa acestea, daca vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scaderea facturii la energie, dar si prin contributia la eforturile de reducere a emisiilor de CO2. 

Acestea sunt si obiectivele proiectului "Energie in scolile copilariei", derulat inca din anul 2012 de compania E.ON Romania si prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru imbunatatirea conditiilor de studiu si eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazata pe tehnologie led a salilor de clasa.  Pana in prezent, programul a acoperit 63 de unitati scolare din 18 judete, avand circa 40.000 de elevi si profesori drept beneficiari directi. In total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi si 80.000 tuburi led. 
Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativa de electricitate pentru iluminat, ceea ce se traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrica. Mai mult, iluminatul cu led are o durata de viata de cateva ori mai mare fata de sistemele clasice, intre 50.000 si 100.000 de ore de functionare, si o luminozitate superioara, respectiv 98% din cea naturala. 

Proiectul a continuat si in acest an in 9 scoli din judetele Cluj, Timis, Alba, Neamt, Botosani si Suceava, fiind inlocuite 5.000 de corpuri de iluminat si montate 12.000 de tuburi led, in urma unei investitii de 550.000 de euro de care vor beneficia circa 5.300 de elevi si profesori.
"Ne implicam constant in proiecte de responsabilitate sociala destinate comunitatilor in care activam, iar sustinerea educatiei este una dintre directiile strategice urmarite in cadrul acestor preocupari. Dorim sa contribuim activ la formarea generatiei viitoare, la cresterea performantelor scolare si la imbunatatirea conditiilor din salile de curs", a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON Romania.

Proiectul s-a desfasurat in perioada aprilie-octombrie, finalizarea lui fiind marcata luni, 21 octombrie, la Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" din municipiul Cluj-Napoca, o institutie cu o istorie de aproape 50 de ani unde invata peste 1.000 de elevi. "Acest proiect initiat si finantat de catre compania E.ON este extraordinar! Elevii si profesorii scolii noastre au sali de clasa mai primitoare datorita faptul ca iluminatul cu led este economic, ecologic, durabil si confortabil. Factura la energie electrica este substantial mai mica, ceea ce inseamna costuri mai mici pentru scoala noastra", spune prof. Camelia Sincraian Pop, director al scolii "Ion Creanga" din Cluj Napoca.
Festivitatea de inaugurare a noului sistem de iluminat a fost precedata de lectii interesante despre energie sustinute de voluntari din compania E.ON.
Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 310.000. 
Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii. 



Nota pentru editor:
Unitatile scolare incluse in proiectul Energie in scolile copilariei 2019 sunt:Centrul Scolar de Educatie Incluziva Alba Iulia. Jud. AlbaLiceul Teoretic Petru Maior - Ocna Mures, jud. Alba  Scoala Gimnaziala Comuna Timisesti, jud. NeamtScoala Gimnaziala nr. 1 Saveni, jud. BotosaniScoala Gimnaziala Luca Arbure, comuna Arbore, jud. SuceavaScoala Gimnaziala Comuna Giera, jud. TimisScoala Gimnaziala nr 4 Lugoj, jud. TimisScoala Gimnaziala Ion Creanga, Cluj-Napoca, jud. ClujScoala Generala Lucian Blaga Ocna Mures, jud. Alba


Despre E.ON RomaniaGrupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2 miliarde de euro.

0 comentarii3311 vizualizări21 octombrie 2019




rss 2.0
rss 2.0