Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 25 Septembrie 2020 - 13344 vizitatori azi
Investitii de peste 90 de milioane de euro in distributia de gaze naturale si electricitate.

Reteaua de gaz a fost modernizata pe o lungime de 320kilometri;  Pe parte de electricitate au fost derulate lucrari pentru cresterea performantei retelei pe o lungime de 300 kilometri; Circa 10% dintre angajati au participat voluntar in proiecte de responsabilitate sociala;

Compania Delgaz Grid, membra a grupului E.ON Romania, a investit in acest an 428 milioane de lei (peste 90 milioane de euro) in principal pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a electricitatii.

 Gaze naturale - Au fost investite peste 202 milioanelei(43 mil. euro), sistemul de distributie fiind reabilitat si modernizat pe o lungime de circa 320 km. Totodata, reteaua a fost extinsa cu peste 110 km (in special bransamente pentru conectarea de noi clienti).

 Energie electrica- Valoarea investitiilor a fost de circa 225 milioane lei (47,6 mil. euro). Au fost realizate lucrari de modernizare in 61 de statii de transformare, altele patru fiind integrate in SCADA (achizitie de date si control la distanta). Reteaua electrica a fost modernizata pe o lungime de peste300 km, inclusiv prin montarea de echipamente telecomandate; au fost inlocuite220 de posturi de transformare si au fostintegrate in SCADA 11 unitati.Pentru imbunatatirea nivelului de tensiune au fost construiti 24 km de noi retele.

Proiecte cu finantare europeana -Delgaz Grid a obtinut o finantare europeana pentru o investitie de peste 31 milioane de lei in judetul Vaslui. In cadrul proiectului vor fi modernizate statiile de transformare Husi, Stanilesti, Vetrisoaia, Falciu si Murgeni (110/20kV) prin inlocuirea unor echipamente de inalta si medie tensiune. De asemenea, vor fi create conditiile necesare pentru integrarea in SCADA a celor cinci statii de transformare.Pana acum au fost obtinute cofinantari pentru 9 proiecte a caror valoare totala depaseste 170 milioanelei.

 

e-mobility -Un numar de 14 statii de incarcare a autovehiculelor electrice, parte a proiectului NEXT - E, finantat din fonduri europene, sunt deja operationale. Compania E.ON Energie Romania, parte a consortiului care va dezvolta in Romaniareteaua de statii, va instala inca o unitate de incarcare a autovehiculelor electrice la Targu Mures. Statia va deveni functionala la inceputul anului viitor si va marca finalizarea"autostrazii electrice Iasi - Tg. Mures". Prin proiectul NEXT -E, in Romania vor fi instalate 40 de statii rapide de incarcare a masinilor electrice(19 deE.ON Energie Romania, iar 21 de MOL Romania).

 

E.ON Smart Village- Dupa succesul proiectului pilot de la Frumuseni, jud. Arad, lansat anul trecut, conceptul "smart village" se extinde in 25 de localitati din Arad siTimis.Administratiile publice locale vor beneficia de sisteme moderne de iluminat cu un consum redus de energie, de panouri fotovoltaice, statii de incarcare a masinilor electrice si instalatii de climatizare pentru imobile, inbazaparteneriatelorincheiate cu E.ON Energie Romania.

E.ON Smart House- Ecosistemul inteligent care integreaza solutiile inovatoare ale E.ON de eficientizare a consumului a fost lansat cu succes in acest an in Romania. Sunt solutii menite sa sustina progresul clientilor direct din zona lor de confort.Astfel, solutia de incalzireE.ON Lifeconsta intr-o centrala in condensare, actionata prin intermediul unui termostat smart, de la distanta si care permite reducerea consumului cu pana la 30%. La acestease adauga interventiile de urgenta aparute la instalatiile electrice sau termice. Aparatele de aer conditionat de ultima generatie, la pachet cu servicii tehnice post-montare, reprezinta solutia E.ON Cool pentru zilele calduroase. E.ON Solar estesolutiacare permite producerea energiei electrice din sursa solara, iarE.ON Drive este solutia de incarcare a masinilor electrice.

 

Pregatirea profesionala a angajatilor- La Medias a fost deschis recentun centru de pregatire profesionala a angajatilor care se ocupa de mentenanta sistemului de distributie gaze, un centru similar in domeniul electricitatii fiind functional la Suceava.Totodata, sunt dezvoltate programe dedicate tinerilor, in special celor care aleg invatamantul profesional. Compania are parteneriate cu 14 institutii de invatamant din tara care pregatesc instalatori si electricieni. Un astfel de parteneriat este cel incheiat cu Liceul Tehnologic "Constantin Brancusi"din Targu Mures unde 16 elevi vor deveni, peste trei ani, instalatori gaze.La finalizarea cursuriloracestia vor putea deveni angajati ai Grupului E.ON.

In 2019, prin intermediul programelor START si GraduateON au fost angajati in companiile E.ON 70 de electricieni si instalatori, ingineri si economisti.

 

Proiecte destinate comunitatii - Acordam o mare importanta implicarii in comunitate si voluntariatului, prin proiectele de responsabilitate sociala.Am continuat si in acest an proiecte de succes, precum "Energie in scolile copilariei". Astfel, in 9 scoli din tara au fost montate sisteme de iluminat moderne bazate pe tehnologie led care au condus la reducerea semnificativa a facturii la energie, valoarea investitiei fiind de circa 500.000 de euro.  Editia din 2019 aCupei E.ON Kinder de la Targu Mures a reunit circa 2.000 de mici fotbalisti. Ambasadorul competitiei a fost Ilie Dumitrescu, membru al "Generatiei de Aur". Donatiile de carti la 12 spitale, scoli si biblioteci, dar si Lectiile despre energiesustinute in peste 30 de scoli, din care 10 in judetul Mures, completeaza lista actiunilor destinate comunitatii. Foarte importante au fost si campaniile de donare de sange de la Targu Mures unde a fost amenajat un centru mobil de recoltare ce a adunat, intr-o singura zi, 90 de persoane. Peste 600 de angajati ai companiilor E.ON au fost implicati in proiecte de responsabilitate sociala in calitate de voluntari.

 

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 14 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 310.000. Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

 

 

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2 miliarde de euro.

0 comentarii2408 vizualizări16 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0