Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 26 Februarie 2020 - 9032 vizitatori azi
KLIMT & SCHIELE. EROS SI PSYCHE.

Un film eveniment despre scandaluri, vise si obsesii in Epoca de Aur a Vienei.  24, 25, 26 ianuarie 2020 ora 19:00. HAPPYCINEMA difuzeaza documentarul eveniment "Klimt & Schiele - Eros si Psyche".  O calatorie fascinanta prin Viena lui Klimt si Schiele,  pe 24, 25, 26 ianuarie 2020 ora 19:00 la Happy Cinema Bistrita.  TRAILER: https://youtu.be/FqwU70kLEqw

 Odata ce puternicul zgomot al tunurilor din Primul Razboi Mondial dispare, in inima Europei Centrale, la Viena, o epoca de aur se apropie de final. Imperiul Austro-Ungar incepea sa se dezintegreze usor, usor.

 In noaptea de 31 octombrie, 1918, Egon Schiele moare la doar 28 de ani, victima a gripei spaniole, care a cauzat peste 20 de milioane de  decese. A murit privind in fata boala, in singurul mod in care a putut: prin pictura.

 Cu putin timp in urma, sala principala a Cladirii Secesiunii i-a  gazduit prima sa expozitie de succes: 19 picturi in ulei si 29 de desene,  care celebrau ideea de pictura ce arata anxietatile si dorintele umane.

 Cu doar cateva luni in urma, indrumatorul si prietenul acestuia, Gustav Klimt, moare. Inca de la inceputul secolului,  acesta a schimbat fundamental modul in care oamenii simteau arta si a fondat un grup nou: Secesiunea.

 Klimt si Schiele au provocat adesea controverse in Viena extrem de conservatoare a anilor 1900, lucrarile lor fiind caracterizate de o sexualitate pronuntata si de intensitatea sentimentelor umane.

 Documentarul are in prim-plan aceasta extraordinara perioada: un moment magic pentru arta, literatura si muzica, in care circulau noi idei, Freud vorbea despre psihic, iar femeile incepeau sa-si revendice independenta.

 Astazi, capodoperele lui Klimt, expuse in Viena sau la Noua Galerie din New York, atrag vizitatori din toata lumea, sau devin staruri in filme precum Woman in Gold.

 "Klimt & Schiele - Eros si Psyche" este conceput pentru a ghida spectatorul prin salile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud si Muzeul Vienei.

 

Tarif unic: 26 lei

 

Bilete: www.happycinema.ro

 

0 comentarii1057 vizualizări24 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0