Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 03 Iulie 2020 - 13474 vizitatori azi
E.ON s-a alaturat si in acest an campaniei "Nu tremur la cutremur".

Sub un minut. Atat a durat cel mai devastator cutremur petrecut in urma cu 43 de ani, pe 4 martie. Impactul a fost tragic: 1.600 de oameni si-au pierdut viata si alti 11.000 s-au aflat sub daramaturi. Numarul celor afectati ar fi putut fi mai mic daca oamenii nu ar fi intrat in panica si ar fi stiut care este comportamentul corect la un astfel de dezastru.Campania "Nu tremur la cutremur", initiata in 2015 de Ministerul Afacerilor Interne, derulata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si sprijinita de E.ON Romania si Delgaz Grid, continua si in acest an. Obiectivul general al campaniei este informarea oamenilor despre masurile de protectie pe care trebuie sa le aplice in cazul producerii unui cutremur de magnitudine ridicata. 

Aproximativ 2.000.000 de materiale informative: flyere, afise si stickere au fost distribuite de la lansarea campaniei pana in prezent. Totodata, au fost realizate 7 spoturi animate privind pregatirea in cazul producerii unui cutremur, reguli generale de comportare, precum si modul de conduita in locuinta, pe strada, la serviciu, la scoala si in spatii comerciale, spoturi care au fost difuzate la TV. Spoturile si materialele informative pot fi vizionate pe: www.nutremurlacutremur.ro www.facebook.com/campania.nutremurlacutremur, precum si pe youtube accesand link-ul:https://www.youtube.com/playlist?list=PLb52YkK5aft9TgHYd128CA7WisuYSrgzA

In cadrul campaniei "Nu tremur la cutremur" din acest an sunt organizate o serie de actiuni de informare, dar si exercitii privind modul de evacuare in caz de cutremur in scoli, sedii ale administratiilor publice locale, precum si la operatori economici. De asemenea, in perioada 26.02-04.03.2020 spoturile campaniei "Nu tremur la cutremur" sunt difuzate pe majoritatea posturilor de televiziune cu acoperire nationala.

Regulile generale de conduita in cazul unui cutremur este bine sa fie cunoscute de fiecare dintre noi. Astfel:
Pastrati-va calmul. Panica poate produce victime. Incercati sa linistiti mai ales copiii si persoanele in varsta.
Ramaneti in interior. De obicei, dupa primele miscari seismice pot urma replici ale cutremurului, suficient de puternice pentru a provoca noi pagube. In astfel de cazuri, oamenii se ranesc cel mai adesea atunci cand intra sau ies din cladire.
Asezati-va sub o piesa de mobilier solida sau sub o grinda de rezistenta. Daca nu exista o masa sau un birou in apropierea dumneavoastra, acoperiti-va fata si capul cu bratele incrucisate si asezati-va intr-un colt interior al incaperii.
Nu fugiti pe scari. Scarile sunt foarte sensibile in caz de cutremur, fiind printre primele elemente de constructie care cedeaza pe timpul unui cutremur.
Nu sariti pe fereastra.
Nu folositi liftul. Daca sunteti in lift, incercati sa iesiti cat mai repede, apasand butonul de oprire si apoi butonul celui mai apropiat etaj.
Indepartati-va de oglinzi, ferestre, usi si pereti exteriori, sobe, mobilier inalt.
Nu va asezati sub lustre sau alte obiecte grele suspendate.


 

 

Nota pentru editor.Incheiat intre I.G.S.U si E.ON Romania, in luna septembrie 2012, parteneriatul "Impreuna pentru Siguranta" a constat in derularea, la nivel national, a mai multor campanii comune de informare si constientizare a cetatenilor privind in special riscurile la care se expun in cazul utilizarii necorespunzatoare a surselor de energie, dar si in ceea ce priveste masurile de siguranta pentru diferite situatii de risc.Astfel, in ultimii ani au fost derulate campaniile: "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" (lansata in septembrie 2012), destinata constientizarii pericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri sau nesupravegheati in casa, urmata de "R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!" (lansata in noiembrie 2012), respectiv "R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!" (decembrie 2013). Acestea si-au propus sa informeze romanii despre comportamentul legat de utilizarea corecta a instalatiilor electrice si a aparatelor care functioneaza cu gaze naturale. De asemenea, in 2015, E.ON Romania s-a alaturat campaniei "Nu tremur la cutremur", initiata de Ministerul Afacerilor Interne si derulata la nivel national prin I.G.S.U. In anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numarului de victime si a pagubelor materiale, in cadrul campaniei R.I.S.C.- "Mai bine previi, decat sa nu fi!". E.ON a sustinut eforturile I.G.S.U. de informare si sensibilizare a opiniei publice in vederea montarii detectoarelor de incendiu si a respectarii masurilor generale de siguranta. Campaniile R.I.S.C. -  "Mai bine previi, decat sa nu fi!" si "Siguranta nu e un joc de noroc!" au continuat in perioada 2017-2019, pentru a-i convinge pe romani de importanta curatarii si repararii cosurilor de fum (care se afla la originea a numeroase incendii) precum si de necesitatea montarii detectoarelor de incendiu si de gaz in locuinte.

0 comentarii1498 vizualizări29 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0