Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 03 Iulie 2020 - 13432 vizitatori azi
Coronavirus. Paranoia sau incompetenta: Inspectoratul de Stat in Constructii anuleaza examenele pentru specialisti.

Inspectoratul de Stat in Constructii a anuntat vineri ca sesiunea de examinare pentru autorizarea specialistilor in constructii se anuleaza datorita... coronavirusului:

""In contextul situatiei actuale din Romania cu privire la infectia cu noul coronavirus COVID-19, existand riscul de raspandire a acestuia si deoarece potrivit informatiilor publice pot exista persoane care nu prezinta simptomatologie dar pot fi purtatori ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu executia care urma sa se desfasoare in perioada 09-13.03.2020 se amana pentru o data ulterioara care va fi stabilita si comunicata in functie de evolutia acestei situatii. Toate informatiile privind desfasurarea sesiunii de autorizare se vor regasi pe pagina de internet a Inspectoratului de Stat in Constructii - I.S.C."" s-a postat pe site-ul institutiei cu doar cateva zile inainte de desfasurare.

Coronavirusul se dovedeste a fi un virus extrem de puternic. El tinde sa extinda in institutiile statului paranoia, isteria si sa scoata la iveala incompetenta si dezorganizarea.

"Nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banala raceala sa opresti functionarea institutiilor statului. Observam ca politizarea face mai multe victime decat coronavirusul. In curand o sa asistam la inchiderea scolilor, a spitalelor, a magazinelor?" a declarat Cezar Petre, presedintele Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier.

"Presedintele statului si secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe aceasta problema: nu este cazul sa inducem in populatie o stare de isterie. Dar iata ca tocmai institutiile si reprezentantii statului roman au decis sa faca acest lucru, afectand activitatea generala a sectorului constructiilor. Ce urmeaza? Vom fi nevoiti sa oprim santierele?" a completat Ionut Sandu, membru al organizatiei.

Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier solicita public ministrului dezvoltarii sa ceara anularea acestui ordin ilegal, in Romania nefiind declarata stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea in alte conditii.

 

Lulea Marius Dorin,

Responsabil presa,

Co-Presedinte al Colegiului Tehnic al DiriginTilor de santier,

0764 701 500

 

 

 

0 comentarii1610 vizualizări02 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0