Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 08 Aprilie 2020 - 10260 vizitatori azi
Masuri de diminuare a potentialelor efecte economice negative asupra agentilor economici.

In ultima saptamana numarul cazurilor de COVID -19 au crescut alarmant in Romania si, din pacate,exista un risc major de crestere, in zilele si saptamanile urmatoare, a numarului  de imbolnaviri. In acest context se impun masuri de natura sociala dar si economica. Masurile luate pentru combaterea raspandirii virusului afecteaza foarte mult economia nationala si guvernantii trebuie sa ajunga la un echilibru fin intre protejarea sanatatii oamenilor si minimizarea efectului lor perturbator in economie.

          Sistemul Cameral de Comert din Romania solicita decizii urgente privind ajutoare si facilitati menite sa stimuleze telemunca, facilitati la plata impozitelor si compensari ale pierderilor companiilor lovite de restrictiile impuse de protejarea populatiei- scutiri, diminuari de taxe, impozite, TVA sau amanari de plati.

          In acest context, prin Camera de Comert si Industrie a Romaniei, membra in Grupul de lucru institutional pentru evaluarea impactului economic, financiar si bugetar asupra Romaniei generat de efectele epidemiei Covid - 19 (GLI-ECOROM) vom actiona proactiv in numele mediului economic, pentru luarea de masuri care sa conduca la diminuarea potentialelor efecte economice negative asupra agentilor economici.

Totodata, solicitam  firmelor membre ale Camerei de Comert si Industrie Bistrita Nasaud sa ne informeze cu privire la probleme lor, generate de masurile de protectie a angajatilor, pentru a le putea include in analiza riscurilor economice generate de epidemie in vederea gasirii de solutii urgente si viabile.

 

 Cu deosebita consideratie, 

 Presedinte

Vasile BAR

 

0 comentarii1043 vizualizări15 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0