Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 06 Iunie 2020 - 1036 vizitatori azi
Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud alaturi de mediul economic.

Focarul de coronavirus a dat nastere unui soc general al ofertei, rezultat din intreruperea lanturilor de aprovizionare si cererilor crescute pentru anumite produse si servicii, in special in sectorul sanatatii. Pe de alta parte mediul economic se confrunta cu probleme acute care vor afecta dezvoltarea viitoare. Dl Mihai Daraban -Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei  crede ca: "Nu se poate face niciun fel de previziune, in acest moment, asupra impactului pe care aceasta pandemie il va avea asupra economiei romanesti. O analiza clara se va putea face abia dupa primul semestru al anului, cand se vor face comparatii cu aceeasi perioada a anului trecut".

Situatia generata de pandemi COVID 19, la nivel global nu afecteaza doar sistemele de sanatate ci si economiile in ansamblul lor. Pietele locale, integrate in piete globale sunt afectate de masurile luate pentru incetinirea raspandurii virusului. Cele mai afectate sunt companiile mici, care sunt legate, pe lanturile de aprovizionare de clienti sau furnizori care isi reduc sau chiarisi inceteaza activitatea. Este o perioada dificila si guvernantii nu au, de cele mai multe ori, solutii viabile la aceste provocari. Romania nu face, din pacate, exceptie la aceste provocari iar raspunsuri viabile inca sunt asteptate de mediul economic.

Imbucurator este faptul ca Romania va beneficia, in temeiul cadrului temporar adoptat de Comisia Europeana, de o schema de  ajutoare in valoare de 16 miliarde RON (aproximativ 3,3 miliarde EUR) pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) in contextul pandemiei de COVID-19, in cadrul programului IMM Invest (https://www.fngcimm.ro/imm-invest) pentru care autoritate contractanta este  Ministerul Finantelor Publice iar  administratorul mandatat al scemei de ajutor de stat este Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, "FNGCIMM".


Finantarea va avea doua forme dupa cum urmeaza:

- granturi directe - suma alocata este de 781 milioane RON  (aproximativ 161 millioane Euro).

-  garantii de stat, Romania estimeaza un cuantum de 5 milioane Ron (aproximativ  1 million Euro)

Conform cadrului temporar ajutorul de stat va putea fi acordat pana cel mai tarziu la  31 Decembrie   2020.

Firmele care doresc sa depuna cereri pentru acest sprijin o pot face on line, imediat ce FNGCIMM va deschide platforma.

Ca intotdeauna CCIBN este si va fi alaturi de mebrii sai. Desi am redus activitatea cu publicul personalul este pregatit si disponibil sa acorde sprijin membrilor Camerei atat in ceea ce priveste accesul la finantari cat si in ceea ce priveste consultanta de afaceri.


Asadar ne puteti consulta, on line, prin e-mail office @cciabn.ro si la nr de telefon :

Compartiment Juridic: Dunca Cristian Paul - 0733.900.198

        - Inscrieri in Registrul National de Publicitate Mobiliara

        - Intocmire acte infiintare societati

        - Intocmire acte modificare documente societati

        - Obtinere avize forta majora

Compartiment Relatii de Afaceri:

Obtinere certificate de origine - Dorina Mihaela Cotoi - 0733.900.194

Servicii OSIM-Balan Daniel  0733.900.193

Compartiment Dezvoltare si Formare Profesionala:

Inscriere cursuri formare profesionala/eliberari certificate de absolvire - Cristina Codau 0733.900.210

Consultanta afaceri/programe de finantare - Monica Muresan 0733.900.201

 

 

Presedinte CCI BN

VASILE BAR

 

 

 

0 comentarii1295 vizualizări14 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0