Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 06 Iunie 2020 - 916 vizitatori azi
Fundatia Orange lanseaza primul e-book "Lumea prin Culoare si Sunet".

O lume mai accesibila cu ajutorul tehnologiei. Acesta este mesajul pe care Fundatia Orange il transmite cu ocazia lansarii primuluie-book"Lumea prin Culoare si Sunet",program deinterventie nationala pentru imbunatatirea integrarii sociale a persoanelor cu deficiente de auz si de vedere.


Materialul ofera o imagine completa a solutiilor asistive dezvoltate de-a lungul timpuluisub umbrela "Lumea prinCuloare si Sunet", unele in premiera la nivel european. Prin acest demers, Fundatia Orange isi propune sa informezeun numar cat mai mare de beneficiari directi, astfel incat, persoanele parte din acest grup vulnerabil, sa afle cum isi pot valorifica mai bine abilitatile cu ajutorul unor solutii gratuite.E-book-ul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul Fundatiei Orange.


Din anul 2012, prin intermediul programului "Lumea prin Culoare si Sunet", aproape 600.000 de persoane din Romania, au beneficiat de proiecte sociale in domeniul educatiei, sanatatii, culturii si al mobilitatii. Din totalul de 41 de proiecte finantate, peste 30au inclus si componente digitale precum website-uri, aplicatii mobileiOS si Android, materiale video si audio, carti DAISY, soft-uri de accesibilizare. Valoarea totala a investitiei se ridica la 2.2 milioane de euro. 

"Tehnologiile asistive ajuta persoanele cu dizabilitati sa se descurce in viata de zi cu zi. Fie ca este vorba de mersul la scoala, o calatorie prin oras, o comanda la posta sau o vizita la muzeu, tehnologiile asistive au un rol esential in integrarea persoanelor cu dizabilitati.Speram ca acest material sa ofere un element de referinta pentru implementarea unor initiative similare la nivel sistemic, in intreaga tara. ", a declarat Dana Deac, Presedinte Fundatia Orange.

Un nou apel de proiecte "Lumea prin Culoare si Sunet"s-a incheiat pe data de 16 aprilie, valoarea finantarii in acest an fiind de 250.000 de euro. Vor fi alese maxim 6 proiecte, cate 2 pentru fiecare categorie de grant disponibil, iar initiativele bazate pe tehnologie, cu acoperire nationala sau cu un numar mare de beneficiari, vor primi un punctaj mai mare. Castigatorii vor fi anuntati pana la finalul lunii august 2020.

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundatia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in cadrul programelor sale ce sustin dezvoltarea comunitatilor vulnerabile si integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea si implementarea tehnologiei si a metodelor digitale in proiecte de educatie, cultura si incluziune sociala.Pentru detalii, vizitati www.fundatiaorange.ro. 

0 comentarii889 vizualizări06 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0