Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 06 Iunie 2020 - 762 vizitatori azi
E.ON doneaza laptopuri copiilor fara posibilitati pentru a participa la "scoala online".

Lipsa tehnologiei exclude din procesul educational zeci de mii de elevi in perioada in care scolile sunt inchise; Gabriela din judetul Vaslui, care ii ceruse primarului un smartphone pe care sail plateascain rate din alocatie, a primit ieri un laptop din partea E.ON; Prin proiectul #ScoalaAcasa, E.ON va sprijini si alti copii sa poata continua cursurile;

  Cazul emotionant al Gabrielei, o eleva din localitatea vasluiana Suletea, s-a viralizat rapid in ultimele doua zile dupa ce primarul comunei a decis sa-l faca public pe o platforma social media. Eai-a scris acestuia pentru a-l ruga sa o ajute cu un telefon de imprumut sau pe care sa il plateasca din alocatie, in rate, cu mentiunea ca "nu va voi dezamagi". Tot ce isi dorea, "cu toata fiinta" ei, era sa poata urma "scoala online" alaturi de colegii de clasa.Pana acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frati minori si e greu sa il imparta toti, atat cat au nevoie.

 E.ON a ajuns ieri la familia Gabrielei careiai-a daruit un laptop dar si o tableta cu acces la Internet pe care sa o foloseascafratii copilei, astfel incat cu totii sa poata face #ScoalaAcasa, alaturi de colegii lor.

 Astfel de cazuri precum cel al Gabrielei sunt de ordinul a zeci, sute de mii in intreaga tara. Peste 250.000 de elevi si mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimari preliminare, insa este greu de spus cifra exacta intrucatnu exista inca o statistica oficiala centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atat, daca luam in considerare ca, statistic,peste o treime (38,1%) dintre copiii Romaniei cresc in familii cu risc de saracie sau excluziune sociala.

 Toti acesti elevi au fost scosi din procesul educational odata cu suspendarea cursurilor in data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, scoala de la distanta nu este posibila, nu pentru ca nu si-ar dori sa continue sa invete de acasa, ci pentru ca nu au cum sa tina legatura cu profesorii. Calculatorul, tabletasautelefonulmobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu si-l permit. De aceea,

E.ON a decissa se implicesisadea o mana de ajutoracestorcopii.

 "Ne dorim ca aceste laptopuri sa ajunga cat mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur ca numarul celor care nu au acasa calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem ca putin cate putin, prin contributia si implicarea tuturor, putem reusi sa aducem cat mai multi elevi in mediul online", spune Manfred Paasch, director general al E.ON Romania.

 Laptopurile daruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emotionante povesti primite de la familie, de la cei apropiatisau de la profesori, pe pagina de social media acompaniei noastre, sub forma de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/

 Ne propunem sa ajungem la elevii care au cu adevarat nevoie si sa le daruim, o data cu laptopul, o sansa la educatie. Astfel, #PunemBineleInLumina, sustinem educatia si viitorul nostru comun.

 In sistemul de educatie sunt inscrisi circa 3 milioane de copii si elevi, iar potrivit statisticilor populatia scolara este in scadere de la an la an.Una dintre cauze este abandonul scolar, iar in aceasta situatie se regasesc mai ales copiii din zonele defavorizate socio-economic, dar si cei care provin din familii cu situatii materiale precare.

 

 

Despre E.ON Romania
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

 

 

 

 

 

0 comentarii945 vizualizări08 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0