Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 06 Iunie 2020 - 1540 vizitatori azi
Telios, primeste o investitie de 200.000 de dolari pentru a face mai accesibile serviciile medicale la distanta.

In plina pandemie de COVID-19, intr-o perioada in care mersul la spital este recomandat doar pentru situatii de urgenta,investitorii romani acorda o atentie sporitatelemedicinei. Astfel, printr-o investitie de 200.000 de dolari, ei doresc sa contribuie la apropierea oamenilorde serviciile medicale prin telefon sau online. Beneficiarul investitiei este Telios, unul dintre pionierii telemedicinei din Romania, care va folosi banii pentru cresterea gradului de constientizare a beneficiilor telemedicinei in tara noastra, pentru consolidarea pozitiei pe piata, extinderea echipei medicale si imbunatatirea functionalitatilor platformei. 

Teliosa anuntat ca a incheiat o noua runda de investitii de tip seed, prin care a atras o finantare de 200.000 de dolari, cu participarea investitorilor existenti si cu atragerea de noi investitori. Runda de investitii a fost sindicalizata de Transilvania AngelsNetwork din Cluj-Napoca, cu implicarea altor doua retele de investitori de tip angel, Growceanu din Timisoara si TechAngels Romania din Bucuresti, prin Smart Impact Capital, un micro VC fondat de Matei Dumitrescu, vicepresedinte TechAngels Romania. Este prima data cand trei dintre cele mai mari retele de investitori de tip angel din Romania realizeaza o investitie comuna.

 

Serviciile Telios acopera un numar mare si o plaja larga de pacienti, de la manageri, la angajati din diverse industrii, care, pentru a mentine economia functionala in timpul crizei actuale, au atat nevoie de protectie impotriva COVID-19, cat si de servicii de asistenta medicala furnizate de la distanta. Finantarea primita va fi utilizata pentru cresterea gradului de constientizare a beneficiilor telemedicinei in Romania, consolidarea pozitiei pe piata, extinderea echipei medicale si imbunatatirea functionalitatilor platformei.

 

"Deservim atat manageri de corporatie care trebuie sa lucreze de acasa, cat si soferi de camioane sau lucratori din depozite, care au nevoie de sfaturi pentru sanatate in timp ce sunt pe drum sau in locatii greu accesibile. Avem de departe cea mai mare amprenta socio-economica din telemedicina romaneasca, ceea ce ne pune intr-o pozitie foarte buna pentru a avea o contributie importanta asupra asistentei medicale in timpul crizei COVID-19. Mai multe companii si asiguratori, precum Asirom, au optat pentru Telios Care- ca principal furnizor de servicii medicale de telemedicina", a declarat Philip Choban, CEO si co-fondator al Telios.

 

Folosind Telios, companiile private si asiguratorii pot oferi angajatilor si pacientilor asigurati, impreuna cu familiile lor, acces 24/7 la servicii de telemedicina de varf furnizate de o echipa dedicata de medici si asistente. In loc sa astepte zile intregi pentru o vizita la medicul traditional, pacientii pot apela la medic prin telefon sau online, primind o consultatie de la cel mai potrivit specialist, in doar cateva minute, fara a fi expusi contactului cu alti pacienti.

 

"Am fost impresionat de etica muncii din echipa Telios: fie ca vorbim de personalul medical, cel tehnic, sau cel din vanzari, e o echipa ce se concentreaza pe servicii de asistenta medicala de calitate pentru toti clientii. Sunt mandru de angajamentul ferm al Telios in proiecte sociale, prin furnizarea serviciilor lor si catre persoane defavorizate, inclusiv nevazatorilor si veteranilor", a comentat Emmett King, co-fondator TransylvaniaAngelsNetwork si investitor fondator la Telios.

 

"Ma bucur sa fac parte din Telios si pentru faptul ca am contribuit ca investitor si consilier in ambele runde de investitii. A fost o provocare pentru mine sa contribui la acest proiect, impreuna cu fondatorii si ceilalti stakeholderi, pentru a construi ceva inovator si necesar pentru sanatatea noastra. Fiind un pionier pe piata romaneasca, Telios aduce, prin intermediul fondatorilor sai, o bogata experienta americana in domeniul telemedicinei, ajutand sistemul de asistenta medicala sa invete cum sa reduca numarul de vizite la clinici si cum sa beneficieze de economisirea timpului si a costurilor pentru angajati si companii si pentru introducerea unui important serviciu de obtinerere a unei a doua opinii medicale. Toate acestea constituie o baza buna pentru o crestere masiva in lunile si anii urmatori", a adaugat Florin Pop, Transilvania AngelsNetwork si investitor fondator la Telios.

 

"Am fondat Smart Impact Capital special pentru a ajuta startup-urile de impact, cum este Telios. Nu suntem doar investitori, ci suntem un grup de oameni cu experienta vasta in afaceri, accelerare si finantare, implicati direct in cresterea companiilor din portofoliu. Construirea unei punti intre startup-uri si investitori si dezvoltarea capacitatii startup-urilor de a executa afacerea si de a ridica finantari a fost unul dintre principalele focusuri de-a lungul carierei mele ca investitor si, in acelasi timp, ca expert in accelerare", spune Matei Dumitrescu, fondator al Smart Impact Capital si vicepresedinte TechAngels Romania.

 

"Suntem incantati sa fim implicati in sprijinirea Telios, deoarece se aliniaza strategiei noastre pe termen lung de a deveni o platforma de inovare. Misiunea Spherik este de a sprijini inovatia in domenii cheie, investind in startup-uri, punand la dispozitia lor resurse de crestere si ajutandu-i sa se conecteze la stakeholderi relevanti. Este o onoare sa facem prima noastra investitie catre un jucator atat de promitator pe piata internationala de telemedicina, cum este Telios", a declarat Paul Brie, presedinte Spherik.

 

"Noi, cei de la Growceanu, nu puteam pierde ocazia de a sprijini Telios in drumul sau inovativ, si am adus alaturi reteaua noastra de angels, cu experienta si expertiza lor extinsa. Dincolo de criza actuala, aceasta companie contribuie la dezvoltarea si la profesionalizarea continua a sectorului medical din Romania si nu numai, creand o foarte eficienta conexiune intre pacienti si expertii medicali. Spiritul de colaborare este ceea ce a determinat si aceasta investitie si sunt bucuros sa fiu implicat impreuna cu partenerii nostri din ecosistem din toata tara.", a declarat Ciprian Man, co-fondator Growceanu Angel Investment.

 

"Ma bucur sa vad acest pas inainte pentru Telios, contributia a peste 15 investitori de tip angel, din 4 organizatii de investitii, este un exemplu ca putem comunica si aborda oportunitatile impreuna. Ca urmare a eforturilor echipei fondatoare, Telios se afla acum intr-o pozitie foarte buna de a ajuta societatea in timpul crizei si de a beneficia de dezvoltarea accentuata a telemedicinei din acest moment", a adaugat Mircea Vadan, fondatorul Cluj Startups si membru al Consiliului de Administratie al Spherik.

 

 

Telemedicina, o solutie pe termen lung, livrata in cel mai scurt timp

 Telemedicina detine raspunsul la multe dintre problemele din sistemul de sanatate din Romania. Rezultate unui sondaj publicat la inceputul anului 2020, la care au raspuns peste 10.000 de persoane din 8 orase din Romania, a aratat ca 85% dintre persoanele care au nevoie de asistenta medicala amana de obicei vizita la medic sau o anuleaza cu totul. Acest lucru expune milioane de romani la riscuri substantiale pentru sanatate, zile de munca ratate si o calitate a vietii mai scazuta. De asemenea, afecteaza in mod direct productivitatea si cifra de afaceri a companiilor, deoarece foarte multi angajati nu vin la munca din motive care ar putea fi evitate printr-o vizita timpurie la medic.

 

 

Despre Telios

 Telios a fost lansat in august 2018, dupa doi ani de dezvoltare a platformei. Intr-un timp foarte scurt, serviciul lor a atras unele dintre cele mai mari companii de asigurari ca parteneri strategici, au castigat mari clienti corporativi si a crescut semnificativ volumul de consultatii. In prezent, Telios dezvolta o aplicatie AI pentru autodiagnosticare pe care intentioneaza sa o lanseze in curand. Telios doreste sa-si extinda serviciile in mai multe tari din Europa de Est, pastrandu-si totodata angajamentul de a pune telemedicina la dispozitia cat mai multor pacienti din comunitatile defavorizate.

 

Despre Transilvania AngelsNetwork

 Transilvania AngelsNetwork (T.A.N.) este o initiativa care reuneste oameni de afaceri interesati de investitii de tip angel si de mentorat pentru startup-uri tech. Ca retea, se concentreaza pe punerea in legatura a oamenilor doritori de a invata unul de la celalalt, ajutand astfel sa creasca si sa maturizeze ecosistemul de startup-uri local. Asistenta include implicarea personala prin investitii si / sau indrumarea startup-urilor si a membrilor echipelor.

 T.A.N. a fost creata in 2018 ca o filiala a Cluj Startups, o organizatie non-profit care sprijina tinerii antreprenori inca din 2012, care are ca misiune sprijinirea, cresterea si investitiile in ecosistemul de startup-uri si dezvoltarea experientei antreprenoriale din Romania.

 

Despre TechAngels Romania

 TechAngelsa fost fondata in 2013, cu scopul de a deveni un punct de intalnire intre startup-urile tehnologice si investitori. Grupul are ca obiective principale educarea antreprenorilor si sustinerea lor cu ajutorul investitiilor, accesul la programele de accelerare si alte resurse necesare pentru dezvoltarea propriei afaceri si incurajarea potentialilor investitori de tip angel sa faca primii pasi in acest domeniu.

 

 

Despre Smart Impact Capital

 Smart Impact Capital este un nou micro-VC proaspat infiintat de Matei Dumitrescu, vicepresedintele TechAngels Romania. Grupul cuprinde 50% techangels dar si 50% experti din diverse industrii.

 

 

Despre Growceanu

 Growceanu Angel Investment este un grup de business angels, activ in principal in domenii de inalta tehnologie, care contribuie cu bani, expertiza profesionala si de afaceri, precum si conexiuni personale, la dezvoltarea de startup-uri cu potential ridicat.

 

Despre Spherik

 Spherik este un ONG fondat in 2013 pentru a promova antreprenoriatultech in Romania, ca un pas esential catre accelerarea inovatiei. Prin programele lor de accelerare nationala si europeana, conecteaza startup-urile cu resurse strategice si sustin cresterea lor la scara globala. In acelasi timp, in calitate de ambasador Startup Europe, Spherik detine un rol important in cadrul procesului de elaborare a politicilor publice, atat la nivel national, cat si la nivel european.

 

---

 

Pentru mai multe informatii despre activitatea Telios, contactati-ne:

 M. KaterinaDobroiu

mihaela.k.dobroiu@telios.ro

0 comentarii917 vizualizări09 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0