Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 06 Iunie 2020 - 620 vizitatori azi
Alaturi de cei din linia intai.

Institutul Oncologic"Prof. Dr. Ion Chiricuta"si Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj Napoca au primit sprijin financiar din partea E.ON pentru achizitionarea de materiale de protectie si echipamente medicale necesare in aceasta perioada, in lupta impotriva pandemiei SARS-CoV-2.

Astfel, cele doua unitati medicale cu renume in domeniul sanatatii si cercetarii, cu peste 4.000 de angajati si o capacitate de circa 2.100 paturi vor putea achizitionateste, reactivi si consumabile pentru detectarea infectiei cu COVID-19, respectiv combinezoane, manusi, seringi, masti, ochelari de protectie, solutii dezinfectante, precum si alte materiale, echipamente si dispozitive medicale necesare pentru gestionarea cazurilor de COVID -19.


"Inca de la declararea pandemiei am inceput sa sprijinim spitalele din Romania pentru a face fata acestei lupte dure cu noul coronavirus.Prin gestul nostru dorim sa le spunem acestor profesionisti: medici, asistenti si tot personalul medical ca ii pretuim si le multumim pentru tot ceea ce fac", a declaratManfred Paasch, directorul general al E.ON Romania.

Companiile E.ON din domeniile distributiei si furnizarii de energie electrica si gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru sustinerea spitalelor care au nevoie urgenta de aparatura de specialitate pentru tratarea bolnavilor si de echipamente de protectie a personalului medical. Inca de la debutul pandemiei, prima actiune a fost dedicata Spitalului Clinic Judetean Mures care a primit sprijin pentru achizitia unui echipament complet de testare, specific pentru COVID - 19.

De asemenea, E.ON a decis sa acopere, timp de o luna, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Clinic Judetean "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, precumsi pentru angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta.

Si Spitalele Clinice de Boli Infectioase si de Pneumologie din Iasi, alaturi de Spitalul de Urgenta "Sf. Spiridon" din Iasi, precum si Spitalul Municipal Radauti sunt sustinute de E.ON pentru achizitia de echipamente medicale si de protectie, respectiv medicamente necesare asigurarii serviciilor medicale.

La Arad, Deva, Neamt si Satu MareE.ON a donat Spitalelor Judetene de Urgenta sute de masti si combinezoane medicale cu grad inalt de protectie, destinate medicilor si asistentilorcare continua sa lupte pentru pacienti si care aunevoie sa isi desfasoare activitatea in conditii de siguranta.

O alta actiune importanta aflata in derulare este reprezentata de campania "Daruieste Lumina", prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor in aceasta perioada marcata in toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodata, continuala nivelul angajatilor actiuneade strangere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectata. 

Despre E.ON Romania
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

0 comentarii791 vizualizări12 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0