Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 30 Mai 2020 - 8904 vizitatori azi
E.ON obtine cu succes 2 miliarde de euro din obligatiuni - din nou 0,5 miliarde de euro ca obligatiuni verzi.

E.ON a emis trei transe de obligatiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON sa isi asigure conditii favorabile de dobanda pentru toate termenele de maturitate:

obligatiuniinvaloare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitateinaprilie 2023, cu o ratafixa a dobanziide 0,375 la suta;

obligatiuniinvaloare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitateinfebruarie 2028, cu o ratafixa a dobanzii de 0,750 la suta;

obligatiuniverziinvaloare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitatein august 2031, cu o ratafixa a dobanzii de 0,875 la suta.

E.ONestedeja cel mai mare emitator de obligatiuni corporative verzi din Germania. Emisiuneade obligatiuniverzide ieri, invaloare de 500 de milioane de euro se intentioneazasa fieutilizata pentru a finantaproiecte de infrastructurasustenabilasi de eficientaenergetica, aducandvolumul de obligatiuniverziscadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro. Sumele din celelaltedouatranse se intentioneaza a fi utilizate pentru prefinantareaactiunilorminoritare de lainnogy.

Marc Spieker, DirectorulFinanciar al E.ON: "Prinaceastatranzactie, ne finantam cu succes o parte dinachizitiaactiunilorminoritare de laInnogy, pe care ne asteptamsa o incheieminlunile care vin. Transaverde ne ajutasaducemsimaidepartetranzitiaenergeticain Europa si merge manainmana cu comunicarea pe care am facut-o deja, conform careiavominvestiinca 500 de milioane de euro inmodernizari ale infrastructuriienergetice care sa fie prietenoasefata de mediu."

CadrulObligatiunilorVerzi ale E.ON  precum siEvaluareaExterna a acestuicadru (o certificare de catrerenumitaagentie de rating Sustainalytics) sunt disponibile online la adresele de maijos:

www.eon.com/greenbond

www.eon.com/sustainability

Tranzactia a fostexecutata de catre un consortiu de banciinternationale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank si Société Générale au indeplinitrolul de intermediariactivi.

Prezentulcomunicat de presa poatecontineafirmatii cu caracter anticipator bazate pe premise actuale precumsipreviziunifacute de ManagementulGrupuluiE.ONsialteinformatiidisponibile E.ON inmomentul de fata. Diverse riscuri, incertitudini, cunoscute sau nu, sialtifactoriarputea duce la diferentesemnificativeintresituatiaefectiva a rezultatelor, situatieifinanciare, dezvoltarii sau performanteiviitoare a companiei siestimarilefacuteaici. E.ON SE nu intentioneaza, si nu isiasumanici o responsabilitateinacestsens, saactualizezepreviziunile din prezentul document sau sa le punain accord cu evenimente sau evolutiiviitoare.

 

0 comentarii609 vizualizări14 mai 2020




rss 2.0
rss 2.0