Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 6082 vizitatori azi
"Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative in mediul rural - Rural SMEs.

In data de 19 mai 2020, partenerii proiectului "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative din mediul rural - Rural SMEs", au participat la cea de a opta intilnire de lucru, care ar fi trebuit sa aiba a avut loc la Clonmel, in Irlanda, insa, datorita situatiei actuale s-a desfasurat online. In cadrul evenimentului au fost discutate detalii legate de implementarea Planurilor de Actiune pe care fiecare dintre partenerii proiectului le-au realizat in prima etapa a proiectului pana la sfarsitul lunii iunie 2019 si si dificultatile pe care acestia le intampina in conditiile actuale. Planurile de Actiune realizate sunt in curs de implementare, in cea de a doua etapa a proiectului, pana la 30 iunie 2021. Acestea vor contribui la imbunatatirea masurilor de sprijin pentru IMM-urile inovative si dezvoltarea antreprenoriatului din mediul rural.

Inceput la 1 ianurie 2017, proiectul "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative in mediul rural - Rural SMEs", implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, alaturi din partenerii din Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria si Portugalia, urmareste cresterea calitatii masurilor de sprijin pentru antreprenorii din mediul rural, prin schimburi de experiente, identificarea de bune practici si implementarea lectiilor invatate in prima etapa, prin planuri de actiune regionale menite sa ofere solutii pentru imbunatatirea activitatilor antreprenoriale din mediul rural.

Prima  etapa a proiectului,cea de invatare prin schimburi de experienta reciproca si de  realizare a Planurilor de actiune,a fost finalizata la 30 iunie 2019 cu realizarea Planurilor de Actiune de catre cei sapte parteneri, iar in prezent ne aflam in etapa de implementare si monitorizare ce continua pana la data de 30 iunie 2021.

In cadrul intalnirii de lucru au fost discutii pe marginea indicatorilor, aspectelor bugetare si activitatilor care urmeaza sa fie desfasurate iar fiecare partener si-a prenzentat Planul de actiuni, stadiul de implementare, precum si dificultatile si provocarile pe care le intampina, mai ales datorita crizei sanitare.

Cele sapte Planuri de Actiuni vizeaza intreprinderile mici si mijlocii din mediul rural al Regiunilor reprezentate de catre fiecare partener, aducand in sprijinul acestora o serie de masuri care sa le aduca mai aproape de utilizarea noilor tehnologii de comunicare (TIC), de implementarea comertului electronic, precum si facilitarea inovarii sau folosirea unor instrumente financiare dedicate acestora.

Planul de Actiune, realizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, include 3 actiuni:

  • Actiunea 1: E-COMMERCE RURAL: utilizarea tehnologiilor digitale pentru dezvoltarea afacerii

·  Actiunea 2: TRANSFER TEHNOLOGIC: Aducerea inovatiei mai aproape de IMM-urile rurale

·  Actiunea 3: HUB-ul de Inovare Rural SMEs: impulsionarea inovatiei si valorificarea mai eficienta a instrumentelor financiare.

Intreprinderile mici si mijlocii din mediul rural interesate in procese de inovare si transferul de tehnologie sunt invitate sa se adreseze Centrului de Informare Tehnologica din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud pentru sprijin si alte detalii.

0 comentarii2219 vizualizări22 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0