Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 14 Iulie 2020 - 8144 vizitatori azi
Fabricile romanesti SIMEX produc mobila cu energie solara.

In premiera pentru Romania si multe alte tari din lume, brandul international SIMEX produce mobila romaneasca cu energie solara. Proiectul "Productia de mobila SIMEX cu energie verde" (= Production of SIMEX furniture with green energy), estefinantat prin Mecanismele Financiare SEE (Spatiul Economic European), impreuna cu Norvegia, 2014-2021, in cadrul "Programul pentru energie in Romania", prin contractul nr. 2019/ 104280.

 Valoarea totala a proiectului este de 477.600,09 euro fara TVA, din care valoarea grantului este de 237.000 euro si contributia beneficiarului de 240.600,09 euro. Proiectul se implementeazala sediul companiei SIMEX, in capitala mobilei romanesti: Simleu Silvaniei, str. Cehei, nr.100, jud. Salaj.

 

Rezultatele asteptate sunt:

- reducerea estimata a emisiilor anuale de CO2 (intone CO2 eq./an): 364 tone de CO2 eq./ an.

- productia anuala estimata de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice): 520 MWh/ an.

- locuri de munca nou create. Data inceperii proiectului: 06.05.2020, data finalizarii: 28.02.2021.

 Speram ca vor fi cat mai multi agenti economici, fabrici si uzine care vor lua exemplul SIMEX, cu totii ne dorim un viitor cu mediu-verde si aer curat-nepoluat pentru noi si copii nostri. In acest sens, compania SIMEX, este la dispozitia tuturor celor interesati de energia solara, pentru a va impartasi din experienta noastra si oferi consultanta gratuita despre implementarea proiectelor.

 Energia solara este energia emisa de Soare, fiind o sursa de energie regenerabila.La nivel global, Soarele furnizeaza de 10.000 de ori energia consumata de populatie,energie libera oricui doreste sa o capteze! Energia solara este deja captata in multe parti ale lumii, aceasta poate fi folosita direct pentru a produce electricitate, pentru incalzire si chiar pentru racire. Potentialul viitor al acesteia este limitat doar de disponibilitatea noastra de a profita de ocazie.

 Exista multe moduri diferite in care energia Soarelui poate fi folosita. Plantele transforma lumina Soarelui in energie chimica prin fotosinteza. Noi intrebuintam aceasta energie prin consumul de plante sau arderea lemnului. Necesarul de energie al omenirii poate fi satisfacut fara probleme de actualele tehnologii care utilizeaza energia solara. Aviz fanilor petrolului: s-ar putea ca aceastaveste sa va bulverseze prea tare….

 Civilizatia noastra moderna nu mai poate exista fara electricitate. Fie ca vorbim de incarcarea bateriei smartphone-ului sau de functionarea televizorului ori, de productia din fabrici si uzine, avem nevoie de foarte-foarte multa energie electrica. Estimativ, cam 20 terrawatt pe an, dupa ultimele estimari. Deci este ca si cum, anual, am tine aprinse non-stop 200 de miliarde de becuri obisnuite, de 100 watt. Impresionant de mult.

 Pentru obtinerea acestui curent electric se consuma, in fiecare an, in jur de 300 de megatone de combustibili fosili: petrol, gaze naturale, carbuni si biomasa. Prin arderea carora, evident, se produce poluarea amenintatoare. La care mai adaugam centralele atomice, ale caror riscuri nu mai sunt un secret pentru nimeni. Din sursele regenerabile, precum cea solara, eoliana, hidro si geotermala, se obtine cam 5% din necesarul actual de energie.

 EstimarileFMI, arata ca, in 2015 subventiile pentru sectorul combustibililor fosili, cumulate cu costurile externalizate (de la problemele de sanatate pana la afectarea mediului inconjurator) au depasit 5 trilioane de dolari! Adica poluarea si subventionarea ei ne costa de 50 de ori mai mult decat sprijinul acordat energiilor regenerabile....

 Conform specialistilor FMI, daca doar 10% din aceasta suma astronomica (5.300.000.000.000 USD!) reclamata de sectorul combustibililor fosili - petrol, carbuni si gaze naturale, deci in jur de 500 de miliarde USD (suma pe care o "pompeaza" puterile G20 in sectorul Big Oil) - ar fi directionata catre investitii din domeniul energiei solare, acest lucru ne-ar aduce rapid in postura de civilizatie solara si am putea renunta definitiv la "serviciile" hidrocarburilor poluante.

 Marea uzina de hidrogen din centrul sistemului solar produce in jur de 400 TW de energie in fiecare secunda. Adica, intr-un an, Soarele produce de 600 de milioane de ori mai multa energie decat are omenirea nevoie… Azi suntem suficient de avansati tehnologic pentru a folosi aceasta monumentala cantitate de energie pura.

 Soarele este singura sursa de care avem nevoie pentru a ne satisface nevoile din ce in ce mai mari de consum de energie, iar tehnologiile actuale si din viitorul imediat pot fi implementate foarte repede si eficient, daca nu ne lovim de diversele bariere politice, economice, de mentalitate sau de alta natura .....

 Si mai important este ca Soarele ne poate realmente ajuta sa renuntam fara eforturi incomensurabile la sursele poluante de producere a energiei: carbuni, petrol, gaze naturale. Pe langa care devin, practic, inutile investitiile in alte surse alternative, care, chiar daca par nepoluante la prima vedere, au alte efecte negative: centralele nucleare sunt prea periculoase, hidrocentralele afecteaza drastic mediul, biomasa este la limita in ce priveste caracterul ecologic, biocombustibilii pot produce foamete mondiala, iar centralele eoliene sunt blamate pentru imixtiunea in viata pasarilor.

 Soarele este, practic, o sursa gratuita si inepuizabila de energie, iar tehnologiile care transforma energia solara in curent electric devin din ce in ce mai accesibile ca investitii si costuri, ceea ce va duce la energie ieftina din abundenta si, intr-un final, gratuita !!!!

 Acest lucru va insemna o societate cu totul noua, cu adevarat solara: case, fabrici, electricitate totalacu panouri solare, energie solara la gatit, ecranul telefonului mobil folosit ca incarcator solar, masinile, avioanele, trenurile, vapoarele, propulsate doar cu energie solara, gadgeturi solare, jachete, genti, posete cu panouri solare.

 Proiectul "Solar Roadways", (= "Soselele solare"https://solarroadways.com), este demarat de sotii Julie si Scott Brusaw, care a trecut rapid de la stadiul de idee excentrica la un adevarat curent, sustinut de donatii ale entuziastilor din peste 150 de tari, presupune inlocuirea asfaltului infrastructurii rutiere, a trotuarelor si parcarilor cu panouri fotovoltaice, care pot produce o cantitate impresionanta de curent electric.Prin integrarea de LED-uri se pot inlocui actualele marcaje vopsite cu unele luminoase foarte eficiente, care, ar forma un sistem de monitorizare si avertizare mult superior. In plus, curentul electric poate incalzi iarna "carosabilul", deci nu mai e nevoie de deszapezire. Sunt doar cateva dintre avantajele care ar contribui la schimbarea radicala a domeniului transportului terestru, respectiv a omenirii.

 Reteaua rutiera pe plan mondial este de peste 25 de milioane de kilometri de strazi, sosele si autostrazi (de peste 60 de ori mai mult decat distanta dintre Pamant si Luna). Ceea ce reprezinta in jur de 250.000 de kilometri patrati, care ar putea produce energie electrica daca asfaltul ar fi inlocuit de panouri fotovoltaice. Cam cat curent electric, ar produce aceste "sosele solare"? In conditii pesimiste, cam 1 kW/m2 zilnic - deci intr-un an am vorbi de circa 250 terrawatt. Adica de peste 10 ori mai mult decat necesarul anual de energie electrica de pe mapamond! Si asta, in conditiile cele mai pesimiste, cu o eficienta foarte slaba a panourilor fotovoltaice si o radiatie foarte slaba a Soarelui.

 Toate acestea, nu sunt doar ipoteze SF, ci realitati viitoare incare omenirea inevitabil va intra.

 

Cu stima,

 Gabriel Antoniu Lavrincic

Director comercial SIMEX

1 comentariu721 vizualizări22 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0