Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 26 Septembrie 2020 - 2434 vizitatori azi
Liberalizarea pietei gazelor naturale: 5 recomandari pentru a alege o oferta de incredere.

Odata cu liberalizarea pietei de gaze naturale de la 1 iulie, orice consumator casnic are dreptulsa isi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piata libera. In acelasi timp, consumatorul are si dreptul la o informare corecta pentru a alege oferta care se potriveste cel mai bine nevoilor sale.

 Care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand analizati oferta primita din partea unui furnizor?

 Cititi cu atentie continutul tuturor documentelor puse la dispozitie;

  1. Nu semnati nimic daca lipsesc informatii (preturi transparente cu toate componentele incluse, termene de plata, valori taxa de reziliere etc.) sau exista campuri necompletate;
  2. Atunci cand comparati ofertele furnizorilor, intotdeauna sa fiti atenti la preturile de furnizare publicate, durata ofertei si conditiile in care preturile din oferte pot fi modificate;
  3. Verificati daca oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relatiiclienti, portal onlinesiaplicatii mobilepentru a vagestionaconsumulsifacturile, dacaacestefacilitati sunt importantepentruvoi;
  4. Fiti atentisi la capacitatea operationala si financiara a furnizorului - este cea mai importanta calitate pentru a fi siguri ca livrarea gazelor naturaleeste asigurata.

 

Reamintim ca furnizarea gazelor naturale pentru clientii E.ON este garantata si dupa 1 iulie, in baza contractelor existente, in cazul in care acestia nu opteaza pana la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piata libera.

 

Pentru a fi la curent cu oferta E.ON, puteti consulta site-ul www.eon.ro sau puteti contacta compania prin e-mail la serviciiclienti@eon-romania.ro ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice retea).

 

Pentru mai multe informatii despre piata de energie, inclusiv despre liberalizarea pietei gazelor naturale, puteti consulta site-ul https://despre-energie.ro.

 

.

 

Despre-energie.ro, platforma online care vorbeste pe intelesulconsumatorilor

Platforma Despre-energie.ro, un proiect sustinut de companiile E.ON si Delgaz Grid, a fost lansata luni, 29 iunie, cu obiectivul de a deveni una dintre principalele surse de informare a consumatorilor de electricitate si gaze in ceea ce priveste piata de energiesi de explicare a celor mai importante repere de pe traseul interactiunilor lor cu companiile din sector.

Energia reprezinta un domeniu complex, intr-o evolutie continua si tot ce se intampla in cadrul acestor transformari are o legatura directa cu consumatorii. Intelegerea nevoilor si asteptarilor lor legate, printre altele, de furnizorii si distribuitorii de energie electrica si gaze reprezinta, fara indoiala, una dintre provocarile majore ale momentului, dat fiind si nivelul destul de precar de informare cu privire la piata de energie si la mecanismele care o guverneaza. Consumatorii au nevoie sa inteleaga, de exemplu, ce inseamna pentru ei liberalizarea pietei, cum pot evolua preturile si de ce, cum pot sa isi schimbe furnizorul si ce trebuie sa faca pentru asta, cum pot sa isi produca singuri energia si multe altele. De aceea, pe langa materialele explicative pe aceste teme, intr-o sectiune speciala expertii nostri vor raspunde intrebarilor adresate direct de catre vizitatorii site-ului carora le vor explica fenomenele pietei, pe intelesul tuturor.

Despre-energie.rovaaborda si subiecte de stricta actualitate, prin intermediul unei sectiuni de stiri zilnice. Reputati specialisti ai pietei de energie din Romania vor contribui la acest demers de explicare a fenomenelor si tendintelor din acest sector dinamic, intr-o sectiune dedicata opiniilor si comentariilor.

De asemenea, cei interesati vor gasi aici o selectie a legilor si reglementarilor importante, care va fi actualizata permanent, asa incat sa fie la curent cu toate deciziile care ii vizeaza, dar mai ales sa stie care le sunt drepturile de consumator, dar si obligatiile.

Noua platforma isi propune, asadar, sa contribuie la formarea unei imagini cat mai clare si complete a sectorului energetic din Romania, fiind vizata o dezvoltare graduala care va tine cont de feedback-ul primit de la cititori, astfel incat utilitatea si relevanta sa sa fie cat mai ridicate.


office@despre-energie.ro
https://despre-energie.ro

 

 

 

0 comentarii1750 vizualizări30 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0