Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 17 Mai 2024 - 14587
Proiectul "inFORMAT 4.0" la final.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a sprijinit, gratuit, 12 IMM-uri in procesul de digitalizare si zeci de angajati, prin intermediul proiectului InFORMAT 4.0. 

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud anunta finalizarea proiectului InFORMAT 4.0 / DigiSkills, prin intermediul caruia a sprijinit in mod direct 12 IMM-uri in procesul de digitalizare si 129 persoane pentru dezvoltarea competentelor digitale. La nivelul intregului proiect 35 de IMM-uri au primit sprijin personalizat, in conformitate cu specificul fiecareia, prin intermediul unei platforme digitale si 329 de angajati care si-au dezvoltat competentele digitale prin cursuri specifice.

 Consortiul compus din societatea Business Saga Romania din Alba Iulia si Asociatia Cluj IT si Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud - lider de parteneriat,  a implementat, in perioada octombrie 2022 - decembrie 2023, proiectul "inFORMAT 4.0 / Digiskills" - id 140659, proiect cofinantat prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti, Obiectiv specific: 3.12. Imbunatatirea nivelului de cunostinte/ competente/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC si SNCDI ale angajatilor cu  o valoare  totala de 4.801.334,17 lei.

 Obiectivul general  al proiectul "inFORMAT 4.0", imbunatatirea nivelului de cunostinte, competente si aptitudini digitale pentru angajatii IMM-urilor din regiunile Nord Vest, Centru si Vest, s-a realizat prin cele 35 de IMM-uri identificate si selectate, care isi desfasoara activitatea intr-unul din sectoarele economice cu potential competitiv, conform SNC si in unul din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI si cei 329 salariati preponderent din IMM-uri IT si non-IT care au beneficiat de cursuri in domeniul digital.

  Proiectul a avut doua componente importante, una pentru participanti, persoane fizice si una pentru IMM-uri. Participantii au putut beneficia de programe de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor digitale de baza si avansate, partenerii furnizand atat cursuri autorizate cat si neautorizate. Pachetul de programe de formare profesionala oferit a avut la baza o cercetare de piata si a acoperit nevoile actuale ale firmelor si angajatilor lor. Cele 12 IMM-uri asistate au beneficiat de realizarea unei analize a gradului de transformare digitala, analiza prin care s-au identificat nevoile de formare pentru angajati. Pentru rezolvarea nevoilor de formare pentru cele 12 intreprinderi s-au creat tot atatea programe de formare personalizate urmand ca acestea sa le implementeze, in viitor. La final de proiect cel putin o intreprindere asistata a implementat programul  de formare personalizat. Valoarea adaugata a acestui demers consta in faptul ca toate cele 12 entitati isi pot pregati, in viitor, propriile programe de formare, conform nevoilor lor, si pot beneficia, pentru o perioada de trei ani, de informatiile care se regasesc pe platforma special creata in acest sens: https://digitalizare.clujit.ro   precum si pe site-ul proiectului: https://digiskills.ro. 

 Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, a organizat 11 serii de curs pentru: Competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere, Microsoft Office (Excel+Word+PPt-Professional), Social Media & Marketing Digital Tools, Initiere in Gestiunea bazelor de date si Initiere in Securitate cibernetica.

 Pe termen lung beneficiile proiectului vizeaza, printre altele, cresterea capacitatii lucratorilor si a intreprinderilor de adaptare la cererile clientilor; contributia la cresterea productivitatii muncii si chiar la motivarea angajatilor, care pot creste odata cu afacerea, iar cei trei parteneri vor continua sa furnizeze servicii prin alte proiecte inovatoare.

 

Date de contact:

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud

Monica Muresan,

Manager de proiect

E-mail: monica.muresan@cciabn.ro

 

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman

 

 

0 comentarii2555 vizualizări19 decembrie 2023




rss 2.0
rss 2.0