Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 04 Iulie 2020 - 12640 vizitatori azi
5 ani de E.ON in Romania - 5 ani de implicare in comunitate

In cei 5 ani de prezenta in Romania, Grupul E.ON a dezvoltat si promovat proiecte de responsabilitate sociala care s-au adresat unui numar de 140.000 de beneficiari, copii, tineri, adulti si varstnici deopotriva. Prin toate proiectele derulate, E.ON a oferit o sansa in plus copiilor de a se bucura de o educatie adecvata intr-un mediu primitor si confortabil, precum si sprijin material si financiar comunitatilor aflate in mari dificultati. Nu in ultimul rand, E.ON a sustinut si promovat performanta si dorinta de autodepasire a persoanelor in care s-a investit. Contributia angajatilor E.ON in aceste proiecte a fost semnificativa, succesul fiind asigurat si prin devotamentul si consecventa cu care cei 600 angajati s-au implicat in actiuni de voluntariat.

 Inca de la intrarea E.ON pe piata energetica romaneasca, am decis sa ne implicam constant  in viata comunitatilor in care suntem prezenti. Prin actiunile noastre urmarim sa fim aproape de cei pe care ii deservim si, in acelasi timp, dorim sa dezvoltam in companiile noastre o adevarata cultura a implicarii voluntare a angajatilor in proiectele destinate comunitatii.

Programele educative pentru copii ocupa un loc special in viziunea Grupului E.ON despre implicarea in societate, convinsi fiind ca investind in educatie investim in viitor. "Gazul natural in casa ta", "Energie pentru viata" si "Lectii despre energie" sunt proiectele specifice ale Grupului E.ON, prin care angajatii nostri au impartasit expertiza si cunostintele din domeniul energetic copiilor cuprinsi in proiecte. Am demonstrat ca, prin intermediul mijloacelor de educatie interactiva si a jocului, copiii pot invata multe lucruri folositoare despre energie si mediul inconjurator, devenind totodata responsabili prin folosirea corecta si judicioasa a surselor de energie. In ultimii doi ani, am amenajat cinci spatii de joaca din gradinite venind astfel in sprijinul autoritatilor locale si mai ales al copiilor care se pot juca intr-un loc modern si sigur.

 

 comunitatile afectate de calamitati, pentru ca viata acestora sa poata intra pe un fagas normal. Suntem constienti ca rezolvarea efectelor unor astfel de evenimente nu este doar in responsabilitatea statului si de aceea dorim, prin implicarea noastra, sa completam eforturile factorilor care intervin pentru a diminua efectele acestor dezastre.

Dupa inundatiile din vara anului 2008, am sprijinit comunitatea din Sadau unde am construit intr-un timp foarte scurt o scoala pentru a oferi copiilor de aici sansa de a se dezvolta intr-un mediu educational propice.

 

E.ON Romania a contribuit la imbunatatirea serviciilor medicale de urgenta sustinand in 2006  infiintarea  "Fundatiei pentru SMURD", care deruleaza programe pentru dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), acesta fiind totodata debutul unui parteneriat solid in domeniul medical. Cu sprijinul Grupului E.ON in Romania, echipajele apartinand SMURD din mai multe orase beneficiaza de echipamente speciale care asigura conditiile optime pentru  a interveni in situatii de urgenta.

 

Pentru Grupul E.ON, sportul este o componenta importanta in educarea si dezvoltarea copiilor si de aceea sprijinim prin parteneriate concrete activitatile sportive dedicate lor. Cele mai importante dintre aceste parteneriate s-au concretizat in organizarea Cupei E.ON-Kinder, turneu ajuns la a patra editie, respectiv, "Romanian International Table Tennis Open" (RITTO), competitie adresata persoanelor cu dizabilitati.

 

Grupul E.ON sustine totodata o serie de asociatii si fundatii care organizeaza evenimente culturale, educative sau care ofera ajutor umanitar pentru depasirea unor probleme sociale, economice sau medicale.

 

Investitia in valoare de 2,7 milioane de euro facuta de E.ON in proiecte de responsabilitate sociala este importanta pentru noi prin prisma beneficiilor pe care le-am adus comunitatilor locale. De aceea, experienta si rezultatele celor 5 ani de responsabilitate sociala asumata de E.ON ne motiveaza sa continuam sa ne implicam si astfel sa fim aproape de semenii nostri.

E.ON – De 5 ani investitor strategic pe piata energetica din Romania 

 Grupul E.ON implineste anul acesta 5 ani de activitate ca investitor major pe piata de energie din Romania, calitate dobandita odata cu achizitia pachetelor majoritare de actiuni la fostele companii Distrigaz Nord si Electrica Moldova, in urma unei investitii de aproximativ 400 milioane de euro. In perioada 2005-2009 au urmat importante investitii in modernizarea infrastructurii de gaze naturale si electricitate, in valoare totala de aproximativ 1,26 miliarde RON.

 Imediat dupa privatizare, companiile E.ON din Romania au demarat ample proiecte de modernizare si optimizare a activitatilor de distributie si furnizare a gazelor naturale si energiei electrice. Incepand cu 2009, odata cu crearea E.ON Romania, companie platforma pentru toate activitatile energetice de pe aceasta piata, s-a realizat cadrul necesar eficientizarii acestor proiecte.

Prin infiintarea E.ON Romania am dorit ca E.ON sa devina primul furnizor integrat de gaze naturale si energie electrica din Romania. E.ON Romania constituie o singura interfata pentru clientii si furnizorii nostri si, totodata, o baza solida pe care putem dezvolta si eficientiza operatiunile tuturor companiilor E.ON din Romania si astfel sa putem aduce, si aici, serviciile la standardele oferite de concern in toate tarile in care este prezent.

Investitii semnificative in infrastructura

E.ON a continuat sa investeasca in fiecare an sume importante in modernizarea si reabilitarea sistemelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice, obiectivul principal fiind cresterea calitatii serviciilor. Suma totala destinata investitiilor in perioada 2005-2009 s-a ridicat la aproximativ 1,26 miliarde RON.   

Domeniul gazelor naturale

Companiile E.ON din domeniul gazelor naturale au investit in aceasta perioada aproximativ 660 milioane RON,  majoritatea investitiilor fiind destinate reabilitarii si modernizarii a peste 3.000 de kilometri de retea de distributie. Din total, circa 1.800 de kilometri au fost inlocuiti, iar 1.200 de kilometri de conducte au fost protejate catodic. Totodata, reteaua de distributie a fost extinsa cu aproximativ 500 de kilometri, ceea ce a permis racordarea de noi consumatori.

Domeniul energiei electrice 

 In cei 5 ani, investitiile companiilor E.ON din domeniul energiei electrice, care distribuie si furnizeaza energie electrica pentru consumatorii din 6 judete din regiunea Moldovei, au insumat aproximativ 604 milioane de RON. Investitiile au fost indreptate, in special, catre lucrari de modernizare a 102 statii de transformare care alimenteaza cu energie electrica zone mari de consum. De asemenea, au fost modernizati aproximativ 580 kilometri de linii electrice aeriene, alti 380 kilometri de cabluri subterane de medie tensiune fiind inlocuiti. Totodata, au fost realizate lucrari de investitii in vederea asigurarii unui nivel de tensiune conform standardelor pentru 123 de localitati.

De asemenea, E.ON a investit sume importante pentru achizitia de utilaje si echipamente moderne, infiintarea de Centre de Relatii Clienti, investitii in echipamente si programe IT, precum si pentru modernizarea sistemelor de facturare si incasare.

In 2009, bugetele de investitii ale intregului Grup E.ON in Romania s-au ridicat la aproximativ 292 de milioane RON. Avand in vedere contextul generat de criza economica si de cresterea peste asteptari a costurilor de achizitie a energiei, pentru 2010 Grupul E.ON Romania nu exclude o posibila ajustare a bugetelor de investitii.

Performanta prin optimizarea activitatilor

 Prin implementarea proiectelor de modernizare si optimizare s-au facut pasi importanti in imbunatatirea performantelor companiilor E.ON din Romania, din perspectiva calitatii serviciilor. In acelasi timp, suntem constienti de faptul ca mai sunt multe de facut pentru a atinge standardele de calitate E.ON si in Romania. De aceea, este nevoie de accelerarea programelor de optimizare demarate inca de la privatizare in toate companiile operationale. Astfel, in anii urmatori vom continua sa ne concentram eforturile in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor si a standardelor de siguranta, urmarind sa fim apreciati de catre clientii si partenerii nostri ca furnizori de solutii competitive si de incredere.

Departament Relatii Publice si Comunicare

E.ON Romania

  

Grupul E.ON

 Grupul E.ON este prezent in peste 30 de tari, are circa 88.000 de angajati si inregistreaza un volum anual de vanzari de aproximativ 82 de miliarde de Euro. Tot anul acesta se implinesc 10 ani de cand a fost infiintata in Germania prima companie E.ON, rezultata in urma fuziunii companiilor Veba si Viag. E.ON a reusit sa se impuna rapid pe piata fiind in prezent unul dintre cei mai mari investitori privati din domeniul energetic la nivel mondial.

 In urma procesului de privatizare, concernul a cumparat in 2005 pachetele majoritare de actiuni la fostele companii Distrigaz Nord si Electrica Moldova, devenind astfel principalul distribuitor si furnizor de energie din partea de nord a tarii. 

 Desi preluarea celor doua foste societati de stat reprezinta cele mai importante investitii facute pana in prezent de E.ON in Romania, primele afaceri ale grupului dateaza inca din anul 2002, prin cumpararea unor pachete de actiuni minoritare la companii de furnizare a gazelor naturale precum Congaz Constanta, Distrigaz Vest Timisoara si producatorul de energie termica Colonia Cluj-Napoca.

0 comentarii2499 vizualizări30 septembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0