Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Improvizatiile la instalatii si manevrarea incorecta a aparate-lor pe gaz constituie un permanent pericol de explozie .

 Numai anul trecut, in zona de activitate a E.ON Gaz Distributie, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 12 au avut de suferit in urma unor explozii sau incendii cauzate, in cea mai mare parte, de improvizatii efectuate la instalatiile interioare sau de manevrarea gresita a aparatelor alimentate cu gaze naturale.

 Pentru a evita evenimente cu consecinte atat de grave, consumatorii casnici trebuie sa constientizeze riscurile la care se expun prin utilizarea improvizatiilor si sa manifeste o atitudine responsabila, eliminand orice posibilitate de montare ilegala de racorduri la instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale.

 De aceea, orice modificare la instalatiile interioare trebuie realizata exclusiv prin intermediul unor firme specializate si autorizate.

 Totodata, dat fiind riscul major in producerea de explozii sau incendii ca urmare a manevrarii necorespunzatoare a aparatelor alimentate cu gaze naturale, in special masini de gatit de tip aragaz sau sobe, consumatorii trebuie sa fie atenti la modul de aprindere a arzatoarelor, astfel incat sa nu genereze acumulari de gaz, aceasta fiind una din cauzele cele mai frecvente ce stau la baza exploziilor.

 Respectarea de catre consumatorii casnici a instructiunilor de utilizare a gazelor naturale, precum si apelarea la specialisti in cazul modificarilor la instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt conditii absolut necesare pentru a elimina posibilitatea de producere a unor evenimente grave.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania.

0 comentarii2835 vizualizări10 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0