Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Camera de Comert si Industrie B-N a prezentat trei dintre proiectele pe care le implementeaza in anul 2012.

Teme de mare actualitate si importanta pe agenda Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. Astazi, 30 ianuarie 2012, in cadrul unei conferinte de presa, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a prezentat trei dintre proiectele pe care le implementeaza in anul 2012: Centrul Europe Direct Bistrita, HENGE si iSimply. Impreuna cu reprezentantii Camerei de Comert - dl Vasile Bar, Presedinte, d-na Monica Muresan - Secretar general si d-na Elena Barbos, Sef Compartiment Relatii, la conferinta au fost prezenti dl. Ovidiu Teodor Cretu, Primarul Municipiului Bistrita, si d-na Liliana Cocesiu, Directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul Primariei Bistrita.

Comunicarea temelor prioritare la nivel european precum promovarea relansarii economice, ocuparea fortei de munca, noul buget al Uniunii Europene, politica agricola comuna, dezvoltarea competentelor antreprenoriale si dezvoltarea rurala, noile metode de e-marketing si rolul retelelor sociale in strategiile de marketing sunt doar cateva dintre preocuparile Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. Aceste preocupari, puse in aplicare prin intermediul proiectelor in implementare, au fost prezentate luni, 30 ianuarie 2012 in cadrul unei conferinte de presa, organizate la sediul CCI BN.

Centrul Europe Direct Bistrita, aflat in al V-lea an de existenta isi orienteaza actiunile si serviciile de comunicare, atat inspre publicul larg, cat, mai cu seama spre mediul economic si tineri. Prezent la conferinta, primarul Municipiului Bistrita a apreciat activitatea de pana acum a Centrului, considerandu-l "extensia informativa a Uniunii Europene in Municipiul Bistrita". De altfel, dl. Ovidiu Teodor Cretu a reafirmat sprijinul pentru acest proiect si pentru parteneriatul cu CCI BN, in diverse domenii.

Proiectele HENGE si iSimply sunt, ambele, finantate de Uniunea Europeana prin programul Leonardo daVinci, Transfer de Inovare, fiind implementate insa, de doua parteneriate diferite. Cele doua proiecte sunt dezvoltate in domenii de mare importanta in economia actuala:

-    antreprenoriatul verde - "HENGE - Mostenire si Resurse naturale pentru antreprenoriatul verde" isi propune adaptarea si transferul unei metodologii si curricule privind evaluarea resurselor si antreprenoriat rural;

-    marketingul prin retelele sociale - iSimply vizeaza dezvoltarea unor metode de invatare noi, inovative pentru profesionisti din domeniul marketing, prin utilizarea retelelor sociale.

In finalul conferintei au fost aduse in discutie teme curente pe agenda Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud cum ar fi: dezvoltarea relatiilor cu primariile din celelalte orase si din comunele judetului, in vederea valorificarii potentialului economic al acestor zone, initiativa CCI BN privind Prelungirea termenului de aplicare a OG 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si demersul pentru renuntarea la impartirea in mici sau mari contribuabili a societatilor comerciale si administrarea fiscala a tuturor agentilor economici, la nivel judetean si nu la Ministerul Finantelor.

0 comentarii2996 vizualizări30 ianuarie 2012




rss 2.0
rss 2.0