Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Orange Romania are peste 10,2 milioane de clienti.

Grupul France Telecom-Orange anunta astazi rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului 2011, valabile la 31 decembrie. In 2011, Orange Romania a obtinut venituri de 937 milioane de euro, din care 239 milioane de euro in ultimul trimestru, iar acestea corespund in totalitate asteptarilor companiei. Desi veniturile au scazut cu 3,6% comparativ cu anul precedent, ultimul trimestru evidentiaza o tendinta de revenire a veniturilor totale, cu o descrestere de doar 1,6% comparativ cu perioada corespunzatoare anului trecut. Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro.

 La 31 decembrie 2011, Orange Romania avea 10.262.065 clienti. In ultimul trimestru baza de clienti a inregistrat o crestere cu peste 78 de mii de noi clienti fata de trimestrul anterior.

 "Aceste rezultate bune confirma pozitia de lider pe piata telecomunicatiilor mobile din Romania si directia pe care o urmeaza Orange pentru atingerea obiectivelor stabilite prin strategia Conquests 2015. Programele ample de investitii in extinderea si modernizarea retelelor 2G si 3G, in solutii de imbunatatire a experientei clientilor nostri si in reteaua de distributie s-au dovedit eficiente. Vom continua aceste programe si anul acesta, pentru a le oferi clientilor, intr-un mod inovativ, servicii de calitate la un raport bun calitate-pret, simplitate si eficienta." a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.

 La finalul anului trecut Orange a oferit in premiera viteze de date mobile de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si in zonele lor metropolitane. Astfel, Orange asigura cea mai rapida retea de date mobile din Romania. De asemenea, compania a investit in reteaua de date 3G/HSDPA, oferind internet mobil de mare viteza de pana la 21,6 Mbps in peste 550 de localitati si la metrou. Prin investitiile in retea, Orange acopera acum 99.87% din populatia Romaniei in reteaua 2G si 82.51% in reteaua 3G, din care 78.23% beneficiaza de viteze de transfer date de pana la 14,4 Mbps.

 In 2011, Orange a avut o contributie importanta in evolutia pietei de tablete si smartphones. Astfel, vanzarile de smartphones au depasit ca valoare vanzarile cumulate din anii precedenti, avand o crestere in volum de 63% fata de 2010. Reteaua Orange a fost modernizata intens pentru a sustine cresterea cu 62% a traficului de internet mobil la viteze crescute, pentru aceste tipuri de telefoane.

Anul trecut Orange a inregistrat o crestere puternica a audientei online, ajungand la 1.100.000 de vizitatori unici pe luna pe www.orange.ro si la peste 600.000 utilizatori unici pe Portalul  Orange pe mobil, obtinand cea mai mare audienta pe segmentul telecom.

 Pentru detalii privind rezultatele financiare inregistrate de France Telecom-Orange in trimestrul al patrulea al anului 2011, va invitam sa consultati documentul atasat.

 

Va multumim,

 Echipa PR Orange Romania

 

3 commentarii3465 vizualizări22 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0