Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 18 Iunie 2021 - 14587
E.ON intentioneaza sa deschida un Business Service Center la Cluj-Napoca.

Conducerea Grupului E.ON a prezentat astazi reprezentantilor angajatilor viitoarea structura a serviciilor de Resurse Umane si Contabilitate. Aceasta propunere face parte din programul de eficientizare a companiei, aflat in derulare. Conform acesteia, serviciile similare din cadrul Grupului E.ON vor fi grupate in unitati de servicii comune, denumite Business Service Centers (Centre de Servicii de Afaceri). Crearea acestor centre va aduce cu sine reduceri semnificative de costuri, o mai mare standardizare a proceselor, va contribui la optimizarea expertizei institutionale si la uniformizarea standardelor de calitate la nivelul tuturor companiilor din cadrul Grupului E.ON.

Aceste Business Service Centers vor avea in total cca. 1.100 de angajati. In urma unei analize cuprinzatoare, E.ON are in vedere doua locatii pentru infiintarea acestor centre: Berlin si Cluj-Napoca.

Berlinul ofera o infrastructura excelenta, in timp ce Cluj-Napoca, un renumit oras universitar, cu o buna infrastructura, ofera avantajul costurilor operationale reduse. In ambele orase exista deja centre de servicii similare, operate de alte companii importante.

Conform propunerii prezentate, centrul din Berlin va avea cca. 500 de angajati, pozitii de specialisti pentru servicii de Resurse Umane, in timp ce in Cluj-Napoca ar urma sa lucreze cca. 600 de angajati, mai ales in contabilitate. La ora actuala, E.ON verifica detaliile celor doua locatii.

"Ne bucuram sa anuntam ca Grupul E.ON ia in considerare Romania ca locatie pentru un Business Service Center, mai exact, orasul Cluj-Napoca. Acest centru va oferi in special servicii de contabilitate, insa va avea si rolul de a oferi suport pentru activitatile de Resurse Umane. Prin infiintarea acestui centru se are in vedere crearea a cca. 600 de locuri de munca. Insa, acest lucru depinde si de capacitatea E.ON de a asigura conditii de angajare competitive in negocierile cu reprezentantii angajatilor, ce urmeaza sa aiba loc. Anticipam ca din vara anului 2012 contractele colective de munca necesare sa intre in vigoare", a afirmat Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania.

In unitatile de conducere, unitatile operative si de suport ale companiilor Grupului E.ON vor continua sa lucreze in domeniile Resurse Umane si Contabilitate cca. 1.400 de angajati. Acestia vor asigura o interfata intre unitatile respective si Business Service Center la nivel de Grup.

Se anticipeaza ca masurile propuse vor fi complet implementate pana in anul 2015.

Markus Schenk, membru al Consiliului Director al E.ON AG, responsabil pentru proiectul privind Business Service Center, afirma: "Propunerea de restructurare a serviciilor de Resurse Umane si Contabilitate reprezinta un pas important in implementarea programului nostru de eficientizare, E.ON 2.0, integrat in capacitatea Grupului de a fi competitiv si de a face investitiile necesare. Acum vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a stabili detaliile unui parteneriat cu reprezentantii angajatilor nostri, pentru a implementa contractele necesare, intr-un mod rapid si responsabil."

 

  • Proiectul are in vedere crearea a cca. 600 de noi locuri de munca
  • Business Service Center va furniza in special servicii de contabilitate pentru toate companiile Grupului E.ON
  • Alt asemenea Business Service Center specializat in Resurse Umane se va infiinta la Berlin

 

 

Departamentul de Comunicare Corporatista E.ON Romania.

 

 

 

0 comentarii2940 vizualizări25 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0