Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 19 Februarie 2020 - 7794 vizitatori azi
E.ON - investitii de 350 milioane de lei in 2012.

E.ON - investitii de 350 milioane de lei in 2012 destinate in principal modernizarii retelelor de gaze si electricitate. E.ON intentioneaza sa infiinteze 600 de noi locuri de munca, prin deschiderea unui centru regional de servicii la Cluj Napoca; 

  • Aproape 100  milioane de lei vor fi investiti numai la Cluj Napoca si Iasi in urmatorii ani pentru  modernizarea retelelor si in proiecte SCADA; 
  • Noi investitii in sectorul productiei de energie termica si electricitate in cogenerare;
  • Cifra de afaceri din anul 2011 s-a mentinut aproape de cea din 2010.

  Business Service Center la Cluj-Napoca.Conducerea Grupului E.ON a prezentat joi, 24 mai, reprezentantilor angajatilor viitoarea structura a serviciilor de Resurse Umane si Contabilitate. Aceasta propunere face parte din programul de eficientizare a companiei, aflat in derulare. Conform acesteia, serviciile similare din cadrul Grupului E.ON vor fi grupate in unitati de servicii comune, denumite Business Service Centers (Centre de Servicii de Afaceri).

Crearea acestor centre va aduce cu sine reduceri semnificative de costuri, o mai mare standardizare a proceselor, va contribui la optimizarea expertizei institutionale si la uniformizarea standardelor de calitate la nivelul tuturor companiilor din cadrul Grupului E.ON.

Aceste Business Service Centers vor avea in total cca. 1.100 de angajati. In urma unei analize cuprinzatoare, E.ON are in vedere doua locatii pentru infiintarea acestor centre: Berlin si Cluj-Napoca.

Berlinul ofera o infrastructura excelenta, in timp ce Cluj-Napoca, un renumit oras universitar, cu o buna infrastructura, ofera avantajul costurilor operationale reduse. In ambele orase exista deja centre de servicii similare, operate de alte companii importante.

Conform propunerii prezentate, centrul din Berlin va avea cca. 500 de angajati, pozitii de specialisti pentru servicii de Resurse Umane, in timp ce in Cluj-Napoca ar urma sa lucreze cca. 600 de angajati, mai ales in contabilitate. La ora actuala, E.ON verifica detaliile celor doua locatii.

"Ne bucuram sa anuntam ca Grupul E.ON ia in considerare Romania ca locatie pentru un Business Service Center, mai exact, orasul Cluj-Napoca. Acest centru va oferi in special servicii de contabilitate, insa va avea si rolul de a oferi suport pentru activitatile de Resurse Umane", a afirmat Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania.

In unitatile de conducere, unitatile operative si de suport ale companiilor Grupului E.ON vor continua sa lucreze in domeniile Resurselor Umane si Contabilitatii cca. 1.400 de angajati. Acestia vor asigura o interfata intre unitatile respective si Business Service Center la nivel de Grup.

Se anticipeaza ca masurile propuse vor fi complet implementate pana in anul 2015.

Investitii in retelele de distributie a energiei

 In conditii economice dificile, companiile E.ON din Romania au investit anul trecut circa 330 milioane de lei, iar pentru 2012 bugetul de investitii se ridica la circa 350 milioane de lei.

 Aceste investitii au vizat, in special, reabilitarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice operate in cele 20 de judete din nordul si nord-estul tarii, dar si extinderea acestora in zonele fara acoperire.

 In cei 6 ani de prezenta pe piata din Romania, grupul de companii E.ON a reabilitat si modernizat peste 4.200 kilometri de conducte de gaze naturale si 1.250 kilometri din reteaua de distributie energie electrica si au integrat in SCADA 78 statii de transformare a energiei electrice. 

 De la venirea sa pe piata romaneasca, in 2005, si pana in prezent, grupul E.ON din Romania a investit in total peste 1,9 miliarde de lei.

 Gaze naturale - Compania E.ON Gaz Distributie a investit, in 2011, circa 180 de milioane de lei, din care 112 milioane de lei in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale. Sistemul de distributie a fost reabilitat si modernizat pe o lungime de 633 kilometri.

 Investitiile vor continua si in acest an in ritm sustinut, bugetul alocat proiectelor de investitii depasind 190 milioane de lei.

 Energie electrica - La randul sau, compania E.ON Moldova Distributie a investit circa 151 milioane de lei in decursul anului 2011, cea mai mare parte fiind destinata modernizarii si dezvoltarii retelei de distributie a energiei electrice. Pentru acest an se au in vedere investitii de 156 milioane de lei in infrastructura de electricitate.

 
 

Fonduri europene pentru modernizarea retelelor si sistemelor de distributie

 Compania E.ON Gaz Distributie va dezvolta importante proiecte de investitii de modernizare a infrastructurii de distributie a gazelor naturale in municipiul Cluj Napoca unde, in decursul a trei ani, incepand cu 2012, vor fi modernizati 160 kilometri de retea, valoarea totala a investitiilor fiind de circa 90 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri proprii. Cel mai amplu dintre acestea este proiectul de modernizare a 81 kilometri din reteaua de gaze, evaluat la 54,8 milioane de lei, care va fi realizat partial din bani provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala (respectiv 16,5 milioane de lei).

 La Iasi si in zona metropolitana vor fi instalate 7 statii de reglare masurare, 6 prin integrarea in sistemul SCADA, iar reteaua de gaze naturale va fi modernizata pe o lungime de un kilometru si extinsa cu 4,5 kilometri printr-un proiect cu finantat partial din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului este de 7,83 milioane de lei din care 2,63 milioane de lei sunt fonduri europene.

 

Investitii in cogenerare

Incepand cu luna octombrie 2011, E.ON Romania detine 33,33% din actiunile societatii  Colonia Cluj-Napoca Energie S.R.L. (CCNE), alaturi de Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca si RheinEnergie. Obiectul principal de activitate al CCNE este producerea si furnizarea de energie termica si, in subsidiar, de energie electrica, prin cogenerare. CCNE a investit in diverse proiecte de modernizare a centralelor termice din municipiu.

Proiectul termocentralei de la Braila

 Luna trecuta, Braila Power S.A., compania de proiect a viitoarei termocentrale pe carbune de la Braila, a finalizat procedurile de inregistrare la Registrul Comertului. Proiectul, care urmeaza sa fie realizat de un consortiu din care mai fac parte companiile Enel si Termoelectrica, reprezinta o investitie estimata la circa 1,4 miliarde de Euro, una dintre cele mai mari din sectorul energetic romanesc.

 Viitoarea termocentrala ar urma sa aiba o capacitate estimata de 800 MW si va functiona pe huila.

 Societatea de proiect va realiza, in perioada urmatoare, o actualizare a studiului de fezabilitate si a raportului de evaluare, va face demersuri pentru obtinerea tuturor licentelor, permiselor si autorizatiilor necesare investitiei si va incepe negocierile pe marginea principalelor contracte (de executie, achizitie echipamente etc). 

 O decizie finala de investitie se va lua de catre partile implicate in functie de rezultatele demersurilor pe care compania de proiect le va intreprinde, dar si in functie de evolutia contextului economic din Romania.

 "Toate aceste investitii ale grupului E.ON in Romania sunt cu atat mai semnificative cu cat se deruleaza intr-un context economic dificil, in care multe companii fie renunta sa mai investeasca, fie asteapta vremuri mai bune", a subliniat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

Date economice ale E.ON in Romania

 Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat, in anul 2011, la 4,33 miliarde lei (cca. 1 miliard de euro), un nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2010.

 Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut au depasit 30 TWh, in usoara crestere fata de 2010.

Proiecte de responsabilitate corporatista

  • Circa 4 milioane de euro in 6 ani

 Implicarea E.ON in domeniul responsabilitatii sociale s-a concretizat, anul trecut, in sustinerea a numeroase proiecte cu o suma care a totalizat peste 800.000 de euro, accentul fiind pus pe initiativele din sectorul educatiei si cele din sectorul medical.

 De curand am marcat 5 ani de parteneriat strategic cu SMURD, sprijinul

acordat de E.ON in ultimii ani depasind suma de 380.000 de euro, banii fiind destinati finantarii de proiecte importante de dezvoltare ale acestui serviciu.

 De la venirea sa in Romania si pana in prezent, E.ON a sustinut cu circa 4 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala.

 

Departamentul de Comunicare Corporatista E.ON Romania

 

 

 

 Grupul E.ON in Romania este activ pe piata de energie locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2.9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, care au impreuna 6.500 de angajati, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie, precum si 100% din actiunile companiei E.ON  Regenerabile Romania.

2 commentarii2569 vizualizări28 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0