Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 10208 vizitatori azi
In fiecare an, zeci de oameni ajung victime ale monoxidului de carbon.

Un numar de 67 de persoane au decedat, in ultimii trei ani, asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte 194 au fost la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon.

 Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

 Cele peste 260 de victime inregistrate in decursul ultimilor trei ani reprezinta doar cazurile din aria de activitate a E.ON Gaz Distributie. Numarul total al victimelor asfixiate sau intoxicate cu monoxid de carbon este cu siguranta, mult mai mare in conditiile in care sunt si alte tipuri de combustibil care prin ardere degaja monoxid de carbon si genereaza astfel de cazuri.

 In cadrul campaniei "Impreuna pentru siguranta" lansata in luna septembrie, E.ON si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) atrag atentia asupra necesitatii curatarii cosurilor de fum si a intretinerii cailor de ventilare. Aceste masuri de siguranta sunt esentiale pentru evitarea intoxicatiilor si asfixierilor cu monoxid de carbon dar si pentru prevenirea incendiilor.

 "Cel mai mare pericol al utilizarii necorespunzatoare a gazelor naturale il constituie monoxidul de carbon, anual fiind inregistrate numeroase victime mai ales in timpul sezonului rece, odata cu punerea in functiune a instalatiilor de incalzire. Deoarece siguranta consumatorilor reprezinta pentru noi o continua preocupare, E.ON impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a demarat recent o campanie comuna de informare menita sa constientizeze cetatenii cu privire la importanta respectarii regulilor de siguranta. Prevenirea unor cazuri grave este la indemana si in responsabilitatea fiecarui consumator", a declarat Dl.Virgil Metea, Director General E.ON Gaz Distributie.

 Pentru siguranta cetatenilor, E.ON si I.G.S.U recomanda acestora sa se asigure de verificarea si curatarea cosurilor de fum de cel putin doua ori pe an, una dintre verificari trebuind sa fie efectuata neaparat inaintea inceperii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de cosarit sau al persoanelor autorizate sa efectueze asemenea interventii.

 Aceasta operatiune cu rol de prevenire a incidentelor grave este obligatorie, fiind stipulata atat in legislatia romana cat si in cea europeana.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii1862 vizualizări26 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0