Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 10314 vizitatori azi
Cinci ani de inchisoare pentru complicitate la furt de gaze naturale si distrugerea mijloacelor de masurare
  • Justitia a condamnat o persoana care a efectuat modificari neautorizate la contoarele de gaze naturale in vederea facilitarii consumului fraudulos. Echipele specializate ale E.ON Gaz Distributie au identificat in primele opt luni ale acestui an, 1.533 cazuri de interventii neautorizate la contoarele de gaze naturale, in vederea facilitarii consumului fraudulos.

 Aceste cazuri au facut obiectul unor sesizari adresate organelor abilitate ale statului in vederea identificarii si sanctionarii vinovatilor. Totodata, E.ON Gaz Distributie a initiat demersurile legale in vederea recuperarii prejudiciilor aduse companiei.  

 Recent, o persoana a fost condamnata, printr-o sentinta in prima instanta pronuntata de Judecatoria Arad, la cinci ani de inchisoare cu executare si plata unor daune materiale de 56.943,7 lei pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale in forma continuata si pentru deteriorarea echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale.

 Echipe specializate ale E.ON Gaz Distributie efectueaza periodic verificari in teren in scopul depistarii cazurilor de consum fraudulos de gaze naturale.

Compania atrage atentia inca o data asupra riscurilor la care se expun persoanele care efectueaza sau care permit interventii neautorizate la aparatele de masurare a consumului de gaz si la instalatiile de gaze naturale.

 Interventiile asupra echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale in scopul inregistrarii unei cantitati mai mici decat cea reala reprezinta infractiunea de distrugere. Totodata, consumul de gaze naturale fara inregistrarea acestuia ca urmare a interventiei asupra echipamentelor de masurare sau prin alte mijloace reprezinta furt calificat, infractiuni prevazute si sanctionate ca atare de Codul Penal si de Legea nr. 123/2012 a energiei electrice si a gazelor naturale.

 Recomandam consumatorilor sa nu accepte ofertele venite din partea anumitor persoane si sa nu permita accesul acestora la instalatiile proprii sau ale distribuitorului licentiat de gaze naturale in vederea efectuarii unor modificari de orice natura, menite a distorsiona inregistrarea cantitatilor reale de gaze naturale consumate.

 Rugam de asemenea, persoanele care au cunostinta de existenta unor cazuri de consum fraudulos de gaze naturale sa sesizeze de indata conducerea companiei  E.ON Gaz Distributie sau organele de cercetare penala in vederea luarii tuturor masurilor care se impun pentru sanctionarea unor asemenea fapte.

 

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

1 comentariu1960 vizualizări03 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0