Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 10030 vizitatori azi
Aproape 900 de situatii de urgenta generate de scapari de gaze sau explozii ale gazelor combustibile .

Conform statisticii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, la nivel national, in ultimii cinci ani au fost inregistrate 870 situatii de urgenta generate de scapari de gaze sau explozii ale gazelor combustibile, majoritatea la locuintele populatiei. In urma acestor evenimente, 40 de persoane au decedat, iar alte 262 au fost ranite. Cauza cea mai frecventa a scaparilor de gaze o reprezinta manevrarea incorecta a aparatelor alimentate cu gaz.

 In cadrul parteneriatului "Impreuna pentru siguranta", incheiat in luna septembrie, E.ON si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) atrag atentia cetatenilor asupra modului de utilizare a aparatelor alimentate cu gaz (aragazuri sau sobe) ori de aprindere a arzatoarelor, intrucat folosirea gresita a acestora genereaza acumulari de gaz, ce constituie o cauza frecventa a exploziilor.

  "Fiecare dintre noi trebuie sa isi insuseasca si sa respecte in mod riguros instructiunile de utilizare a gazelor naturale si, totodata, trebuie sa fim atenti la manevrele pe care le facem atunci cand vrem sa aprindem un aragaz sau o soba alimentata cu gaz. Toate aceste masuri sunt vitale pentru siguranta noastra si doar respectandu-le putem evita producerea de accidente cu urmari atat de grave, precum exploziile", a declarat Dl. Virgil Metea, Director General al E.ON Gaz Distributie.

 "De multe ori exploziile sunt urmate de incendii, ceea ce face ca operatiunile de salvare a victimelor si bunurilor materiale sa devina foarte dificile. De aceea, e mult mai usor sa prevenim situatiile dramatice ce pot duce la pierderi irecuperabile", a declarat colonel Marcel Sorin Lucaciu, Inspectorul General al Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U).

 O alta cauza a exploziilor o reprezinta improvizatiile si, de aceea, orice interventie sau modificare a instalatiilor interioare de gaz trebuie sa fie realizata exclusiv de personal specializat si autorizat in acest sens. Montarea ilegala de racorduri la instalatiile de gaz, precum si alte tipuri de improvizatii duc, de cele mai multe ori, la pierderi umane si materiale.

 In cazul in care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugati sa anunte imediat dispeceratul de urgenta al E.ON Gaz Distributie la unul dintre numerele de telefon de mai jos si sa aplice urmatoarele masuri de siguranta:

  • sa stinga toate focurile;
  • sa deschida imediat toate usile si ferestrele;
  • sa nu manevreze aparate electronice; 
  • sa nu aprinda lumina; 
  • sa nu verifice cu flacara instalatiile de gaze naturale.

 

Numerele de urgenta:

0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom si cu tariful operatorului din toate celelalte retele de telefonie)  

sau 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).

 

 

 

Despre I.G.S.U

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte.


Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

 

0 comentarii2184 vizualizări11 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0