Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 9320 vizitatori azi
Centrul Europe Direct Bistrita la al treilea mandat.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a lansat astazi, 7 februarie 2013, in cadrul unei conferinte de presa, proiectul Centrul de informare Europe Direct Bistrita - parte a noii generatii 2013 - 2017, si a prezentat planul de actiune pentru anul 2013.Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud implementeaza, incepand din 2008, proiectul Centrul de informare Europe Direct Bistrita, prin intermediul caruia se desfasoara, din acel an, coordonarea si furnizarea serviciilor de informare europeana ale CCI BN. Spre exemplu, in perioada 2009 - 2012, EDIC Bistrita a furnizat peste 10.000 servicii punctuale de informare, au fost organizate peste 100 de evenimente la care au participat peste 10000 de persoane, a realizat materiale informative si de promovare, a avut peste 100 emisiuni TV si radio, si peste 400 de aparitii in presa scrisa si on-line, a publicat 60 de buletine electronice, a activat pe retelele sociale s.a. In tot acest timp, proiectul a beneficiat de sprijin financiar din partea Uniunii Europene, a Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si a Primariei Bistrita.

In urma proiectului depus in cadrul cererii de propuneri pentru selectarea organizatiilor gazda ale centrelor de informare publica, cunoscute sub denumirea comuna de "Reteaua Centrelor de Informare Europe Direct", 2013-2017, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a fost selectata, cu un scor excelent (99 puncte din 100), pentru a gazdui Centrul de informare Europe Direct Bistrita, pentru o perioada de inca 5 ani.

Ca parte a noii generatii, Centrul de Informare Europeana Europe Direct Bistrita urmareste sa sustina eforturile de comunicare ale Uniunii Europene pentru a face cetatenii sai mai constienti de: politicile si prioritatile UE, drepturile lor, cetatenia participativa si promovarea principiilor acesteia.

Scopul Centrului  de Informare Europeana Europe Direct Bistrita este de a asigura, cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud, un acces facil la informatii, precum si un spatiu public European in care acestia au oportunitatea de a interactiona si de a-si face cunoscute opiniile in toate domeniile activitatilor Uniunii Europene.

Alaturi de aportul financiar al Comisiei Europene si Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, EDIC Bistrita va beneficia, in continuare, de sustinerea partenerului "traditional" Primaria municipiului Bistrita, caruia i se adauga, din acest an, si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Centrul va continua sa furnizeze servicii de informare de baza, adaptate cerintelor locale si regionale, care vor permite publicului sa obtina informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana, in special cu privire la drepturile cetatenilor UE, prioritatile UE (in special strategia de crestere economica "Europa 2020"), legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii, avand planificate pentru anul 2013, o diversitate de activitati, care de care mai atractive. Pentru a afla mai multe despre aceste activitati, va invitam sa urmariti site-ul www.europedirectbistrita.ro precum si pagina de Facebook a Centrului.

 

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii1736 vizualizări07 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0